• Pregleda: 3719

Svetosavska omladina položila vence

Svetosavska omladina položila vence

Povodom jedanaest godina od prestanka bombardovanja Jugoslavije, Svetosavska omladina položila je vence na spomenik palim borcima tokom devedesetih godina.

Prema rečima predsednika Svetosavke omladine te godine zatvorena je etapa stradanja u 20. veku, a počela nova etapa stradanja u 21. veku na Kosovu i Metohiji.

Spomenik koji je podignut na inicijativu roditelja poginulih boraca i Srpskog kulturnog centra, na kome se nalaze imena ljudi koji su dali svoj život za otadžbinu svih nacionalnosti, danas se nalazi u veoma lošem stanju, zbog čega je omladina Srpskog kulturnog centra reagovala.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
Mudobolac Odgovori
Greška u tekstu,ispravite ga:"Spomenik koji je podignut na inicijativu roditelja poginulih boraca i Srpskog kulturnog centra".U to vreme kad je spomenik dignut ova SS omladina je još naveliko koristila pampersice,a spomenik nema veze sa NATO agresijom tako da ni ovi crnokošuljaši nemaju prava da ga koriste za tako nešto.Imena koja stoje na spomeniku jesu imena rezervista koji su poginuli za ideje kojima se ovi SS omladinci diče!
Lenin Odgovori
Део транскрипта Ратне седнице Врховног савета одбране:

DOBRICA ĆOSIĆ: Ima li Mađara?

ŽIVOTA PANIĆ: Mađari se bore odlično. Ja nemam nijedan primer Mađara koji se loše borio; borili su se bolje nego Srbi - nisu bežali s fronta; ginuli su kao snoplje; ono što je pobeglo - pobeglo je.

DOBRICA ĆOSIĆ: Čuli ste juče komandanta Novosadskog korpusa? (obraća se generalu Poliću).

RADE POLIĆ: General Biorčević je juče Predsednikuu saopštio da nema nijednog Mađara koji je zainteresovan da se odazove na mobilizaciju.

ŽIVOTA PANIĆ: To nije tačna informacija! Sada možemo da odemo u Bačku Topolu… Brigada bi bila popunjena 90%, a 73% su Mađari na tom prostoru. Ja sam devet godina službovao u Vojvodini, bio sam načelnik korpusa i komandant korpusa. Bio sam komandant Prve armije koja je vodila borbu na tim prostorima. Hrvati su upali sa mađarske teritorije - uglavnom su Mađari stradali i odbili napad Hrvata sa mađarske teritorije.
Da Odgovori
Spomenik jeste podignut na inicijativu roditelja poginulih boraca i SKC. Grešiš Mudobolac. U tekstu je rečeno SKC, a ne Svetosavska Omladina SKC-a.
Probudjen Odgovori
Ovaj Mudobolac ima problem ili sa citanjem, ili sa razumevanjem procitanog. Prvo sto ne razlikuje SKC od Svetosavske omladine. Niko ne kaze da je ova omladina podizala taj spomenik. Ali ne vidim zasto ne bi imala pravo da oda postu nastradalima. (?)
Drugo.. Niko nije rekao da je spomenik podignut poginulima u bombardovanju '99, nego da su se TIM POVODOM okupili na taj dan. A lepo pise i opste je poznato da je spomenik podignut "palim borcima tokom devedesetih godina". Sta ti nije jasno?
Korak Odgovori
Мудоболац - мржња ти је једино јача страна. Ти би очистио да можеш очас посла пола Суботице. Оно што видиш у другима незадрживо извире из сваке твоје написане речи. То за коју би идеју ти погинуо ми смо примили к знању па немораш толико да пениш, осим ако се ниси због нечега уплашио? Дијалог нам је једина опција - све друге су само реприза већ виђеног. Ко се предуго загледа у амбис и амбис ће једном погледати у њега.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.