Komentara: 12
Pregleda: 7339
Foto

Svečanost povodom početka školske godine na Ekonomskom fakultetu

01.10.2013. u 15:40h
Izvor: RTV Yueco
Na Ekonomskom fakultetu u Subotici za brucoše je upriličena svečanost povodom otvaranja školske godine. Ekonomski fakultet Subotica Univerzitet u Novom Sadu, upisalo je 815 brucoša, a od tog broja njih 380 studiraće na teret države. Najveće interesovanje brucoši su pokazali za finansije, bankarstvo, osiguranje i marketing.
Svečanost povodom početka školske godine na Ekonomskom fakultetu

Za Jelenu Vuković i njene kolege danas je svečano počela školska godina na Ekonomskom fakultetu. Jelena je smatrala logičnim sledom događaja da nakon završene Srednje ekonomske škole upiše Ekonomski fakultet jer smatra da će joj diploma ove visokoškolske ustanove povećati šanse da se zaposli.

Ekonomski fakultet u Subotici upisao je pedeset i četvrtu generaciju studenata na svih 8 studijskih programa fakulteta. Prvu godinu studija na sva tri odeljenja u Subotici, Novom sadu i Bujanovcu upisalo je 815 studenata- 710 u Vojvodini i 105 u Bujanovcu. Po rečima dekana Fakulteta, najveće interesovanje brucoši su pokazali za smerove: finansije, bankarstvo, osiguranje i marketing.

Svečanost povodom početka školske godine na Ekonomskom fakultetu

Ekonomski fakultet Subotica, Univerzitet u Novom Sadu omogućuje svojim studentima stručnu praksu u 35 firmi. Oko 105 studenata treće godine prošle godine je 2 nedelje provelo na stručnoj praksi u firmama sa kojima Fakultet ostvaruje poslovnu saradnju.

Takođe, ova visokoškolska ustanova je tokom juna potpisala sporazum sa fakultetom u Portlandu, u SAD-u, radi razmene studenata i profesora, a ovakav vid saradnje već postoji sa fakultetima u Rusiji, Kini, Mađarskoj, Rumuniji, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, a u planu je i saradnja sa Univerztetom u Istanbulu.

Izvor: RTV Yueco
Svečanost povodom početka školske godine Svečanost povodom početka školske godine Svečanost povodom početka školske godine Svečanost povodom početka školske godine Svečanost povodom početka školske godine Svečanost povodom početka školske godine Svečanost povodom početka školske godine Svečanost povodom početka školske godine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 7339
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

nenad vunjak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.