Komentara: 14
Pregleda: 3259

Svečanost povodom dve decenije rada Zavičajnog udruženja "Slavonija i Baranja" Subotica

11.02.2020. u 10:35h
Izvor: Subotica.com
Zavičajno udruženje "Slavonija i Baranja" Subotica obeležiće u subotu dve decenije postojanja kroz kulturno-umetnički program i svečanost na kojoj će biti zvanice i gosti iz Hrvatske.
Svečanost povodom dve decenije rada Zavičajnog udruženja "Slavonija i Baranja" Subotica

Kako je najavljeno na svečanosti u Dečjem pozorištu nastupiće nekoliko kulturno-umetničkih društava iz ovog dela Hrvatske, odakle brojni sugrađani vuku korene. Ovom prilikom biće upriličena i proslava Krsne slave Udruženja - Sretenje.

Svečanost će početi još u prepodnevnim časovima (11h), kada će u Velikoj većnici Gradske kuće biti upriličen prijem za delegacije iz Republike Hrvatske, učesnike manifestacije i predstavnike udruženja. Drugi deo programa, u kojem će nastupiti više kulturno-umetničkih društava iz Republike Hrvatske, održaće se u Dečjem pozorištu od 16 časova, gde će biti održana svečana akademija.

Među gostujućim folklornim grupama u svečanom delu nastupiće KUD "Jovan Lazić" i "Čuvari tradicije baranjskih Srba" iz Belog Manastira, kao i KUD "Ostrovo".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 3259
Povezane teme

zavičajna zajednica "slavonija i baranja"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.