• Pregleda: 3801

Svečano otvorene renovirane prostorije MZ "Palić"

Juče su u MZ "Palić" svečano otvorene renovirane prostorije ove mesne zajednice, a svečasnoti su, osim ostalih, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, ali i sveštena lica pravoslave i katoličke crkve.
Svečano otvorene renovirane prostorije MZ "Palić"

Po rečima onih koji su dugo godina u prostorijama ove mesne zajednice, bilo je vreme da i ova Vila, među brojnim na Paliću, dobije izgled kakav zaslužuje. Lokalna samouprava je izdovjila nešto preko 5 miliona dinara za kompletno uređenje zgrade, od krova, fasade, pa do unutrašnjeg uređenja. Nakon otvaranja prostorija održana je i svečana skupština MZ gde su dodeljna priznanja počasnim građanima Palića, a ujedno je i izabrana najlepša ulica ovog naselja.

Ova Vila se već dugo godina koristi kao zgrada mesne zajednice. Iako je do sada u nju ulagano, ovoga puta je izdvojeno nešto više novca, kako od Republike, tako i od Grada za kompletnu sanaciju. Popravljen je krov zgrade, fasada, prozori, a zgrada je kompletno uređena i izunutra. Ovu zgradu moći će da koriste svi stanovnici Palića.

Sve mesne zajednice, pogotovo prigradske, zaslužuju da imaju prigodan prostor za svoj rad, a svaka zgrada mesne zajednice jeste lice tog naselja, istakao je gradonačelnik Subotice Jene Maglai. Lokalna samouprava izdvojila je nešto preko 5 miliona dinara za uređenje zgrade mesne zajednice.

Nakon svečanog otvaranja gosti su prešli u obližnji Eko centar gde je održana svečana skupština MZ Palić na kojoj su dodeljene nagrade “Zaslužni palićani” i to Ignaciju Tonkoviću, Zoltanu Skali, Peteru Ricu i dr Nedeljki Šarović. Za najlepšu ulicu izabrana je ulica 4. jul.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

6
Hun Odgovori
Vazno da ste trenchtown zabranili Palic zaista ima cime da se hvali...
Usputachni Odgovori
Divna vam je zgrada. Jos samo da ste sredili i oko nje pa da vam sliku ne kvare betonske kocke "razasute" ko zubi u matore babe. Jo,da,zaboravih, pa vi volite gacati po blatu.
Kad sam pogledao slike nisam mogao a da ne primetim da mladih ljudi jedva ima ali zato su penzosi SVUDA na toj svecanosti. I kako mislite da ljudima bude bolje ako eliminisete mladez??? Pa valjda se i oni nesto pitaju jer su i oni deo MZ Palic. Ili nisu?!
sv.Petar Odgovori
Ovaj nas samozvani gradonacelnik June Maglai stvarno ima logiku , ubi boze .Zasto ne cutis nesreco , pametniji si .AKO IZGLED ZGRADE MESNE ZAJEDNICE odslikava stanje u istoj, onda ti imas ozbiljan problem u percepciji g. gradonacelnice .Evo ti primer sasvim suprotnan , MZ Zorka .Pre tri , cetiri godine su je nasim parama (gradjana) zidali ,DANAS , dodji i vidi , ako rog laze koza nelaze, kaze narod.Zgrada se bukvalno rusi , otpada malter na sve strane , ispred nemozes prici peske na trideset metara od ogromne barustine , igraliste za decu uruseno ,a sve to je nakon zavrsetka izgradnje i mnogo faljenja od strane kojekakvih parazita bez obraza, koji su nesto u MZ ( a vidim da su i ovde prisutni na skupu a usput su pored sebe ,na vrat gradjana natovarili i clanove svojih familija zaposlivsi ih u javnim preduzecima )sve je to AMINOVALA nekakva tehnicka komisija koju je valda agencija za izgradnju grada poslala da da saglasnost i oceni valjanost radova ., valjda tako treba .Netreba pominjati gradjane koji trpe decenijsku diskriminaciju samo zato sto im se kuce nalaze u delu grada gde se krade pesak i gde se formiraju divlje deponije ,na samo pedeset metara od MZ Zorka ,,ocigledno uz podrsku pojedinaca iz gradske vlasti i mesne zajednice (a i policije i tuzilastva ) jer ih prosto nediraju ) ) .
Palić spa Odgovori
Palić je prelepo mesto sa divnim ljudima, ali na prvoj slici je sramota pustiti dvojicu ‘doticne gospode‘ da sede u prvim redovima...nisu oni za Palić, nije to njihov nivo.
lakumity103 Odgovori
Tek će sada nekoma procvetati (npr. neki Zoran).
karelia Odgovori
Koga briga za zgradu mesne zajednice ! Sta radite sa zgradom Eko centra ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.