Komentara: 4
Pregleda: 6253

Svečano otvorena nova stonoteniska hala, u okviru hale sportova

21.10.2011. u 21:32h
Izvor: RTV Yueco
Svečano otvorena nova stonoteniska hala, u okviru hale sportova

U prisustvu velikog broja zvanica, ministarka omladine i sporta republike Srbije Snežana Samardžić Marković svečano je danas otvorila novu stonotenisku halu koja se nalazi u sklopu Hale sportova u Dudovoj šumi.

U zajednički projekat republičkog ministarstav za sport, lokalne samouprave grada Subotice i Evropske stonoteniske Unije uloženo je 42 miliona dinara. Nadogradnja hale trajala je nešto više od dve godine koja je pre svega namenjena stonoteniserima Spartaka, a moće da je koriste i svi oni koji se rekreativno bave ovim sportom.

Posle 66 godina čekanja stonoteniseri Spartaka dobili su nove prostorije.Investicija vredna 42 miliona dinara obezbediće budućim generacijama stonotenisera bolje uslove za rad, a na raspolaganju biće im preko 800 kvadrata najmodernije opremljenog prostora sa prek 10 stolova. Hala poseduje i lift za osobe sa invaliditetom tako da će i oni sada moći nesmetano da se bave ovim sportom.Zahvaljujući ministarstvu omladine i sporta republike Srbije, lokalnoj samoupravi grada Subotice kao i Evropskoj Stonoteniskoj uniji, Subotica je dobila jedan jedinstveni stonoteniski centar ne samo u Srbiji već i celom regionu.

Stoni tenis Subotica - Hala sportova (Saša Vučinić, Modest Dulić, Nemanja Simović)

Posle 30 godina od osvajanja svetske titule u Tokiu 1983. godine, Zoran Kalinić i Dragutin Šurbek opet su zajedno zaigrali stonitenis.Pomenute dve legende, jugoslovenskog stonotenisa, prisustvovale su ovom jedinstvenom događaju i izrazile su svoje zadovoljsto što je kako Subotica tako i ceo region dobio jedan jedinstveni stonoteniski centar.

Otvaranju su prisustvovali republička ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić Marković, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić, predsednik Evropske stonoteniske Unije Stefano Bosi, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nemaanja Simović, istakuti stonoteniski asovi Zoran Kalinić, Dragutin Šurbek i Ištvan Jonjer, kao i mnogi drugi sportski radnici i prijatelji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 6253
Povezane teme

Saša Vučinić

hala sportova

hala sportova subotica

subotička hala sportova

Modest Dulić

nemanja simović

dudova šuma

stoni tenis

Snežana Marković Samardžić

stonoteniserski centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.