• Pregleda: 5354

Svečano otvorena nova stonoteniska hala, u okviru hale sportova

Svečano otvorena nova stonoteniska hala, u okviru hale sportova

U prisustvu velikog broja zvanica, ministarka omladine i sporta republike Srbije Snežana Samardžić Marković svečano je danas otvorila novu stonotenisku halu koja se nalazi u sklopu Hale sportova u Dudovoj šumi.

U zajednički projekat republičkog ministarstav za sport, lokalne samouprave grada Subotice i Evropske stonoteniske Unije uloženo je 42 miliona dinara. Nadogradnja hale trajala je nešto više od dve godine koja je pre svega namenjena stonoteniserima Spartaka, a moće da je koriste i svi oni koji se rekreativno bave ovim sportom.

Posle 66 godina čekanja stonoteniseri Spartaka dobili su nove prostorije.Investicija vredna 42 miliona dinara obezbediće budućim generacijama stonotenisera bolje uslove za rad, a na raspolaganju biće im preko 800 kvadrata najmodernije opremljenog prostora sa prek 10 stolova. Hala poseduje i lift za osobe sa invaliditetom tako da će i oni sada moći nesmetano da se bave ovim sportom.Zahvaljujući ministarstvu omladine i sporta republike Srbije, lokalnoj samoupravi grada Subotice kao i Evropskoj Stonoteniskoj uniji, Subotica je dobila jedan jedinstveni stonoteniski centar ne samo u Srbiji već i celom regionu.

Stoni tenis Subotica - Hala sportova (Saša Vučinić, Modest Dulić, Nemanja Simović)

Posle 30 godina od osvajanja svetske titule u Tokiu 1983. godine, Zoran Kalinić i Dragutin Šurbek opet su zajedno zaigrali stonitenis.Pomenute dve legende, jugoslovenskog stonotenisa, prisustvovale su ovom jedinstvenom događaju i izrazile su svoje zadovoljsto što je kako Subotica tako i ceo region dobio jedan jedinstveni stonoteniski centar.

Otvaranju su prisustvovali republička ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić Marković, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić, predsednik Evropske stonoteniske Unije Stefano Bosi, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nemaanja Simović, istakuti stonoteniski asovi Zoran Kalinić, Dragutin Šurbek i Ištvan Jonjer, kao i mnogi drugi sportski radnici i prijatelji.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
RADOVAN Odgovori
Za svaku pohvalu je ovaj poduhvat i omogucavanje klubu toliko paznje i prostora da na jednom mestu i treniraju i odigravaju = prvenstvene i medjunarodne utakmice...Jako bitno u odnosu na adaptaciju u prostoru na rezultate kluba...Poznate su mi bar u zadnjih desetak godina muke i problemi kroz koje je klub prolazio,ali su ipak zadrzali status u Super prvoj ligi uz rame sa C.Zvezdom i Partizanom...Zelim nove uspehe i velike rezultate u sada svim kategorijama...,sto vise clanova zainteresovanih za ovaj lep i elegantno atraktivan i dinamican sport...
stormwatch Odgovori
Ta nova stonoteniska hala izgleda ODVRATNO, ali ako vrsi svoju funkciju neka je.
doktor Odgovori
svaka cast za salu, a slazem se da izgleda odvratno...unakazili su halu sportova sa tom skalamerijom....mogli su i na gradskoj kuci da je nadograde....
lipfi Odgovori
Ta hala je svakako izgledala odvratno i ne vidim da se tu nesto moglo pokvariti. Svaka cast za salu!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.