Komentara: 20
Pregleda: 31601
Foto

Svečano otvorena destilerija i hladnjača "Podruma Palić"

23.11.2019. u 11:37h
Sponzorisani sadržaj
Na Paliću je juče svečano otvorena novoizgrađena hladnjača i destilerija porodične kompanije "Andex", u okviru fabrike "Podrum Palić".
Svečano otvorena destilerija i hladnjača "Podruma Palić"

Kompanija "Andex" iz Subotice, osnovana je 1992. godine, kao društvo sa stoodstotnim privatnim kapitalom, porodično orijentisanog upravljanja i rukovođenja, transgeneracijske strukture.

U kompaniji ističu da je u poslednjoj deceniji zabeležen ogroman rast u pogledu vrste delatnosti koje se obavljaju, kao i u pogledu razvojnih planova za tekući i naredni period, a koji je konkretno rezultirao izgradnjom hladnjače i destilerije na prostoru fabrike "Podrum Palić" na Paliću.

Svečano otvorena destilerija i hladnjača "Podruma Palić"

- Finansijski pokazatelji ukazuju da se radi o najvećoj "brownfield" investiciji na ovim prostorima sa vrednošću od 11,4 miliona evra, od čega naše učešće iznosi 4,7 miliona evra, kroz kredite smo obezbedili 2,7 miliona, a kroz konkursnu liniju Fondacije "Prosperitati" uključeno je još nešto više od 4 miliona evra - poručuju iz "Andex"-a.

Svečano otvorena destilerija i hladnjača "Podruma Palić"

Svečano otvorena destilerija i hladnjača "Podruma Palić"

Tokom jučerašnjeg otvaranja rečeno je da je hladnjača kapaciteta skladištenja 6.000 tona smrznutih proizvoda sa linijama za preradu višnje i paprike, a prostire se na površini od 7,000 kvadratnih metara. Sama destilerija ima kapacitet prerade tri miliona litara jakih alkoholnih pića, a obuhvata površinu od 11 hiljada kvadratnih metara preradnog i skladišnog kapaciteta.

- Kao sirovinu za proizvodnju prirodne rakija koristimo voće proizvedeno u našim voćnjacima i otkupom iz kooperantske proizvodnje, a proizvodnja obuhvata prirodne rakije u dve kvalitativne kategorije preradnog kapaciteta 500,000 litara, kao i likere i aromatizovana jaka alkoholna pića – pelinkovac, votka, amaro, džin, uzo, viski, vinjak, kapaciteta 2,5 miliona litara - ističu iz kompanije.

Svečano otvorena destilerija i hladnjača "Podruma Palić"

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i zamenik ministra inostranih poslova Mađarske Levente Mađar, u ime Fondacije "Prosperitati", koja je juče predstavila novu kreditnu liniju za privrednike iz Vojvodine.

Sponzorisani sadržaj
Otvaranje hladnjače i destilerije fabrike "Podrum Palić" Otvaranje hladnjače i destilerije fabrike "Podrum Palić" Otvaranje hladnjače i destilerije fabrike "Podrum Palić" Otvaranje hladnjače i destilerije fabrike "Podrum Palić" Otvaranje hladnjače i destilerije fabrike "Podrum Palić" Otvaranje hladnjače i destilerije fabrike "Podrum Palić" Otvaranje hladnjače i destilerije fabrike "Podrum Palić" Otvaranje hladnjače i destilerije fabrike "Podrum Palić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 31601

Povezane vesti

Povezane teme

ištvan pastor

lajoš čakanj

podrum palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.