Komentara: 19
Pregleda: 12723
Foto

Fondacija "Prosperitati" predstavila nove konkursne linije

22.11.2019. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
Fondacija „Prosperitati“ predstavila je osmi konkursni krug u kome će biti dostupno oko 20 miliona evra, donacija Vlade Mađarske, za pomoć privrednicima iz Vojvodine, sa mađarskim državljanstvom, za ulaganja u tehnološki razvoj i turizam.
Fondacija "Prosperitati" predstavila nove konkursne linije

Već četiri godine Vlada Mađarske na ovaj način pomaže svoje sunarodnike u našoj zemlji i do sada je uložila oko 300 miliona evra.

- Želimo da predstavimo sve načine na koje Mađarska pomaže Mađare u Vojvodini, razvija privredu i jača prijateljstvo između dve zemlje. Mađarska je uvek pokretala takve projekte u kojima smo znali da cela privreda Srbija ima koristi i zato smo doneli odluku da nastavimo program podrške vojvođanskim Mađarima koja je pokrenuta 2016. godine – najavio je Levente Mađar, zamenik ministra spoljne trgovine i ekonomije Mađarske. – Na osnovu tog programa do sada je u Vojvodinu preneto skoro 300 miliona, posredno ili neposredno otvoreno je više hiljada radnih mesta, skoro hiljadu porodica dobilo je pristojne uslove za stanovanje... Do sada smo ulagali u privredu i poljoprivredu, a sada je došlo vreme da ulaže u turističku infrastrukturu u Vojvodini i tehnološki razvoj, inovacije i istraživanja.  Vojvodina i cela Srbija dostigle su taj stepen razvoja da nezaposlenost nije više najveći problem, već da je potrebno ulagati u tehnologiju. Nastavićemo sa ovom podrškom i svi građani Vojvodine mogu da računaju na pomoć, a Srbiji se zahvaljujemo što je prihvatila ove programe.

Fondacija "Prosperitati" predstavila nove konkursne linije

Fondacija „Prosperitati“ do sada je ostvarila sedam konkursnih krugova u kojima je bilo 44 različite konkursne linije. Od 14.400 podnesaka uspešno je realizovano 12.591 prijava. Tako je realizovano 23 velikih razvojnih poduhvata, 166 srednje veličine, kupljeno je 848 kuća, u 1.947 slučajeva je kupljena oprema za mala preduzeća a pokrenuto je 344 nova preduzeća... Od 45 vojvođanskih opština, pomoć je stigla u 39, a plate u preduzećima koja su aplicirala prosečna zarada povećala se za skoro 30 odsto.

- Zahvaljujem se mađarskoj Vladi na političkoj i finansijskoj podršci za realizaciju naše ideje, a istovremeno,  zahvaljujem našim političkim partnerima u Srbiji i predsedniku republike na otvorenosti i prihvatanju ove ideje. To možda jeste prirodno, ali ako pogledamo šta se dešava u okolnim državama gde se realizuje sličan program, onda vidimo da to i nije svuda tako – istakao je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. – Pored konkursnih mogućnosti, napravili smo značajne pomake u sferi privrede i poljoprivrede, sada radimo na mentorskom programu, da uspešni privrednici prenesu svoje znanje onima koji tek kreću u realizaciju sopstvenog biznisa. Novi konkursni krug omogućiće realizaciju većih razvojnih poduhvata u sveri razvoja tehnologije, za šta je namenjeno oko 10 miliona evra, minimalni iznos za koji se može aplicirati je 100.000 evra, a maksimalni tri miliona. Pravila su ista kao i  do sada, obaveza aplikanata je da obezbedi četvrtinu svog učešća a maksimalni iznos za nepovratnu podršku je 40 odsto. Slična  konstrukcija će biti i za razvoj turizma, s tim što ćemo područke delovanja proširiti i na Beograd.

Fondacija "Prosperitati" predstavila nove konkursne linije

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje novih konkursa Fondacije "Prosperitati" Predstavljanje novih konkursa Fondacije "Prosperitati" Predstavljanje novih konkursa Fondacije "Prosperitati" Predstavljanje novih konkursa Fondacije "Prosperitati" Predstavljanje novih konkursa Fondacije "Prosperitati" Predstavljanje novih konkursa Fondacije "Prosperitati" Predstavljanje novih konkursa Fondacije "Prosperitati" Predstavljanje novih konkursa Fondacije "Prosperitati"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 12723

Povezana vest

Povezane teme

ištvan pastor

fondacija prosperitati

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.