Komentara: 1
Pregleda: 6477
Foto

Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu

15.11.2019. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Za 12 studenata prve godine doktorskih studija danas je upriličen svečani prijem na Ekonomskom fakultetu, čime je ozvaničen početak njihove školske godine. Dobrodošlicu su im poželeli dekan fakulteta i prodekan za doktorske studije, upoznavši ih sa izazovima koji ih očekuju u naredne tri godine.
Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu

U želji da unapredi postojeća znanja i veštine, Nebojša Malenković upisao je doktorske studije na Ekonomskom fakultetu, gde je prethodno završio osnovne i master studije. Kaže da su dobri uslovi i visok prosek bili presudni u njegovoj odluci da završi i najviši stepen studija u domenu ekonomskih nauka, te da će naučeno rado primenjivati u poslu, a možda i u akademskom radu, ukoliko se pokaže da ima afiniteta za prenošenje znanja studentima.

- Kada se neko odluči da investira i posveti najmanje tri godine svog života nauci, to je dovoljan pokazatelj njegove rešenosti. Program koji je ponudio Ekonomski fakultet u Subotici za mene je bio dovoljan motiv i dao mi je za pravo da verujem da upravo na ovom fakultetu mogu da usvojim naviši stepen znanja i zvanja, kao i da budem potpun kada je reč o spoznaji ekonomskih nauka - rekao je Malenković.

Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu

Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu

Od raspoloživih 14 mesta, ukupno 12 studenata upisalo je doktorske studije na Ekonomskom fakultetu iz oblati ekonomije, poslovne informatike i poslovne ekonomije i menadžmenta. Pozdravivši njihov izbor, Pere Tumbas, prodekan za doktorske studije, naglasio je da su studije zahtevne, ali da pomoć mogu da zatraže od svih predmetnih profesora, dok najveću odgovornost ima mentor koji će ih voditi kroz pisanje doktorske disertacije.

- Doktorske studije jesu zahtevne, što će se uveriti i sami, pogotovo zato mi nemamo takve doktorske studije koje se bave naučnim istraživanjem, odnosno metodologijama, što znači da će to morati da rade sami ili sa svojim mentorima. Naša pomoć im je uvek na raspolaganju, i u vidu konsultacija i u vidu literature koje ima dovoljno, a na njima je da ne čekaju treću godinu da izaberu mentora, već da to učine čim im se ukaže prilika - naglasio je Tumbas.

Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu

Ekonomski fakultet u Subotici u ovoj školskoj godini obeležiće 60 godina postojanja, tokom kojih je zvanje doktora nauka steklo ukupno 280 studenata, pored kojih ima još 75 aktivnih doktoranata. Za one koji svoj put ka zvanju tek počinju, dr Aleksandar Grubor, dekan fakulteta, imao je i nekoliko saveta.

- Svaki nivo studija završavaju, pre svega, radni studenti. To koliko ste vi talentovani je jedna stvar, ali bez rada, drage koleginice i kolege, to ne može. Budući da ste sada malo zreliji po pitanju godina, na raspolaganju imate 24 sata, koja osim na studije, odlaze na posao, na vaš privatan život i druge sadržaje kojima ispunjavate dan, ali ako se dobro organizujete, sve može da se stigne, pa i doktorske studije - poručio je dr Grubor.

Izvor: Subotica.com
Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu Svečani prijem za studente doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6477
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Aleksandar Grubor

pere tumbas

svečani prijem

nebojša malenković

doktorske studije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.