Komentara: 6
Pregleda: 4049

Sve više pasa na subotičkim ulicama

11.04.2011. u 20:04h
Izvor: RTV Yueco
Sve više pasa na subotičkim ulicama

Na subotičkim ulicama se nalazi čak 8000 pasa lutalica, kažu u Prihvatilištu za pse i mačke lutalice. U Čistoći kažu da mesečno imaju oko 200 poziva od strane građana koji se žale na pse lutalice. Kritične tačke su oko Mlečne pijace i centar, naselje Aleksadrovo, kao i druga prigradska naselja. Zbog toga, nadležno preduzeće je proteklih dana sprovelo nekoliko akcija hvatanja pasa i mačaka lutalica uz asistenciju policije. Prošle nedelje, uhvaćeno je preko 20 ničijih ljubimaca koji šetaju ulicama.

U Subotici više nije vest da je pas ujeo čoveka. Većina Subotičana je imala neprijatno iskustvo sa napuštenim psima i mačkama, a pojedini su morali i da potraže lekarsku pomoć zbog nanetih povreda i ugriza.

U Prihvatilištu za napuštene pse i mačke kažu da je u poslednje vreme stanje alarmantno. Kada je vakcinacija pasa bila besplatna u Subotici je registrovano 18.000 pasa, a od kada se naplaćuje 10.000. Većina životinja koju uhvati njihova služba ima mikročip i vlasnik je poznat i obavešten da se njihov ljubimac nalazi u prihvatilištu.

Dok građani žive u strahu, a naročito deca da će da ih ujede ničiji ljubimac grad pokušava u saradnji sa Čistoćom da izradi strategiju o smanjenju populacije pasa na ulicama, jer je pitanje alarmantno. Lokalna samouprava mesečno izdvaja 450.000 dinara za održavanje prihvatilišta, a realne potrebe iznose više od pola miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 4049
Povezane teme

psi na ulicama

problem sa psima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.