Komentara: 25
Pregleda: 3934

Sve smo bliži 40 odsto kompletno imunizovanih na teritoriji Subotice, stigao i "Sputnjik"

07.06.2021. u 13:31h
Izvor: Subotica.com
Sve smo bliži 40 odsto kompletno imunizovanih na teritoriji Subotice, stigao i "Sputnjik"

Tokom protekle sedmice Dom zdravlja Subotica iskoristio je oko 4.200 doza, od čega je oko 3.000 bila revakcinacija. Za prvu dozu građanima su bili na raspolaganju "Sinofarm" i "Fajzer"

Obe doze primilo je 39.000 građana koji su se vakcinisali na teritoriji Grada Subotice, reonu koji pokriva Dom zdravlja Subotica, što je oko 35 odsto kompletno imunizovanog stanovništva (16+). Ukupno je podeljno oko 81.000 doza svih vakcina odobrenih od Ministarstva zdravlja i nadležnih agencija, 42.000 osoba je primilo prvu vakcinu.

- Interesovanje za vakcinu nije kao što je bilo, ali tokom ovog perioda ulažemo mnogo vremena i energije da revakcinišemo građane jer sada nam nailazi onaj talas kada smo imali intenzivno vakcinisanje - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Centralni punk u Novoj opštini nastavlja svojim tempom, osam timova svakodnevno vakciniše od 8 do 20 časova. Pored poziva građanima po rasporedu koji dostavlja eUprava zainteresovanih koji su se prijavili, u Novoj opštini paralelno teče vakcinacija bez zakazivanja "Sinofarmom" i "Fajzerom".

- Ove nedelje veliki broj građana nam je na revakcinaciji. Takođe, stigle su nam manje količine "Sputnjik" vakcine koja je isključivo namenjena za revakcinaciju - dodaje Beoković. - Prva doza ruskom vakcinom u ovom trenutku može isključivo preko eUprave.

U sredu ekipe za vakcinaciju idu u Stari Žednik, u četvrtak na Kelebiju. Oba dana imunizacija će biti od 8 do 13 časova. Primarna aktivnost će biti revakcinacija, ali biće i određeni kontigent doza ("Fajzer" i "SInofarm") za cepljenje bez zakazivanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 3934
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.