• Pregleda: 2845

Sve je spremno za početak nove školske godine

U subotičkih osnovnim i srednjim školama sve je spremno za početak nove školske godine koja počinje u ponedeljak. U prvi razred osnovne škole u školskoj 2019/2020. godini polazi 1.167 đaka, dok u prvi razred neke od srednjih škola u našem gradu kreće 1.488 učenika.
Sve je spremno za početak nove školske godine

Nakon dvomesečne pauze. učenici osnovnih i srednjih škola u ponedeljak se vraćaju u školske klupe. U 20 subotičkih osnovnih škola 2. septembra će spremno dočekati sve đake. U prvi razred osnovne škole u našem gradu upisano je 1.167 đaka na srpskom, mađarskom i hrvatskom nastavnom jeziku.

I u 10 subotičkih srednjih škola sve je spremno za početak nove školske godine. U školskoj 2019./2020. godini u prvi razred srednjih škola upisano je 1.488 đaka. Najveći broj učenika upisan je u Tehničku školu "Ivan Sarić", njih 371, dok je Gimaziju "Svetozar Marković" upisalo je 242 učenika. U prvi razred Politehničke škole 2. septembra krenuće 197 đaka, Ekonomske škole 187, Hemijsko-tehnološke 179, a Srednje medicinske škole 165 učenika. Gimnaziju "Deže Kostolanji" upisalo je 62 đaka, Muzičku srednju školu 25, a "Dositej Obradović" 39 i "Žarko Zrenjanin" 21 učenik.

Zimski raspust u Vojvodini, prema obrazovno-vaspitnom kalendaru koji donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, počinje 24. decembra, a završava se 14. januara 2020. godine. Prolećni raspust za učenike u Vojvodini traje dan duže od onog u centralnoj Srbiji, jer počinje na katolički Veliki petak, 10. aprila, a završava se 20. aprila.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

9
Mama2 Odgovori
sve manje i manje dece u nasim skolama.....
Ime je obavezno
Ne brinite mama, imaju oni za to rešenje - zatvoriće još škola.
Nina Odgovori
Srećna školska 2019/2020 godina svim učenicima, roditeljima, nastavnom kadru, stručnim i tehničkim službama!
Malena Odgovori
Da, da, sve je spremno- počeo štrajk prosvetara u Srbiji
Ime je obavezno Odgovori
Samo da pitam, (valjda prvo gospođu Jasminu Stevanović), da li je ovo druga školska godina u kojoj ekonomska škola ne održava nastavu u Milošu Crnjanskom?
Zar nismo na sva zvona pričali o optimizaciji, skupim zakupima, jevrejskoj imovini, i šta ste već sve vadili kao argumente za zatvaranje škole?
Ernest Odgovori
Naslov je netačan. Udžbenici (po novom planu, za 1., 2., 5. i 6. razred) se usvajaju sa kašnjenjem, tek sad će ići u štampariju. U najboljem slučaju kasne 1-1,5 mesec.
Istina... Odgovori
Sve je spremno za liberal komunjarsku debilizaciju coveka od njegovog najranijeg doba.
bona fide Odgovori
Konstatacija je da ima sve manje dece. I pored toga prvačići u O.Š. " Matko Vuković" idu na poslepodnevnu nastavu.
sss
pa sta ako prvaci idu popodne?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.