Komentara: 23
Pregleda: 6591

Svaki treći vozač napravi prekršaj

22.08.2012. u 14:02h
Izvor: RTV Yueco
Svaki treći vozač napravi prekršaj

Subotičko preduzeće Selma pre dva meseca je počelo intezivno da registruju saobraćajne prekršaje na Beogradskom putu. Uređaj za merenje brzine na raskrsnici kod ulice Nade Dimić i beogradskog puta je postavljen pre nekoliko meseci, kako bi se testirao rad novog merila. Vozila se snimaju kako bi se ustanovilo koliko vozači poštuju saobraćajna pravila i da se utvrdi koji su najčešće prekršaji. Prema statističkim podacima svaki treći vozač napravi neki saobraćajni prekršaj.

Prošle godine je postavljen uređaj za identifikaciju prekršaja u saobraćaju. Meri se brzina vozila u jednoj traci na Beogradskom putu.U protekla dva meseca evidentirano je 700 prekršaja prelaska na crveno svetlo i 5800 vozača je vozilo prebrzo. U Selmi kažu da su vozači uglavnom vozili brzinom između 140 i 170 kilometara na čas.U gradskoj upravi kažu da realizuju niz akcija na poboljšanju bezbednosti u saobraćaju. Podaci koje je evidentirala Selma su alarmantni i trebalo bi što pre da se grad pokrije kamerama.

Selma radi na razvijanju određenih uređaja za identifikaciju prekršaja u saobraćaju. Cilj je da se poveća bezbednost saobraćaja u gradu.Direkcija za mere i dragocena merenja je dodelilo sertifikat Selmi za uređaj koji je po standardima EU.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 6591
Povezane teme
kamere na semaforima bezbednosne kamere Selma Subotica saobraćaj Subotica saobraćaj kontrola saobraćaja bezbednost u saobraćaju nadzor brzine kontrola brzine
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.