Komentara: 1
Pregleda: 2098

Suzbijanje krpelja od sutra, upozorenje za pčelare!

23.04.2018. u 13:04h
Izvor: Subotica.com
Suzbijanje krpelja od sutra, upozorenje za pčelare!

Tretman protiv krpelja na teritoriji Grada Subotice sprovodiće se u periodu od 24. do 26. aprila, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, saopštio je Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj. Tretman će se sprovoditi u saradnji sa preduzećem "Eko Dez" iz Beograda.

Preparati kojima će biti urađen tretman protiv krpelja su otrovni za pčele, te se mole pčelari da košnice izmeste najmanje 5 kilometara od lokacije gde će biti sprovedene mere suzbijanja krpelja, u vremenskom intervalu od 48 sati.

Lokacije predviđene za tretman u Subotici su: Dudova šuma, okolina stadiona "Spartak" i Aleksandrovačka bara, park Prozivka, park u Keru, park Ćirila i Metodija, Park Rajhl Ferenca, poljana kod fabrike "Sever" i ostale manje površine i dečija igrališta u gradskim mesnim zajednicama.

Lokacije predviđene za tretman na Paliću su: Veliki Park, obala od Ženskog do Muškog štranda, Letnja pozornica, okolina Krvavog jezera, igralište na trgu Lasla Mađara, ulica Zelengorska, okolina hotela "Sport", poljana oko restorana "Brvnara" i "Fontana", poljana kod meterološke stanice i ostale manje površine u MZ Palić.

Takođe, tretman će se sprovesti i na Kelebiji: okolina Majdana i ostale manje površine na Kelebiji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2098
Povezane teme

krpelji

akcija suzbijanja krpelja

sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.