Komentara: 0
Pregleda: 3816

Sutra upis učenika u škole

12.07.2011. u 14:17h
Izvor: RTV Yueco
Sutra upis učenika u škole

Upis učenika u gimnazije, četvorogodišnje i trogodišnje srednje stručne škole počeće sutra, a iz Ministarstva prosvete i nauke podsećaju da ustanove ne smeju uzimati novac od roditelja prilikom upisa đaka u prvi razred.

Upis će trajati i u četvrtak, od 8.00 do 15.00 časova, a učenike mogu upisati i roditelji, rodbina ili prijatelji ukoliko predaju neophodna dokumenta: prijavu za upis, originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih (može biti stariji od šest meseci).

Takođe, za upis treba i lekarsko uverenje o ispunjavanju zdravstvenih uslova, ukoliko se traži za obrazovni profil za koji se učenik upisuje, kao i uverenje o položenom završnom ispitu. U matičnim osnovnim školama u sredu će biti objavljen i spisak preostalih slobodnih mesta za upis u drugom krugu.

Neraspoređeni učenici u četvrtak predaju prijavu sa listom želja, a konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen 16. jula, kada se završava drugi upisni krug. Iz Ministarstva upozoravaju da se upis u srednje škole ne sme uslovljavati bilo kakvom materijalnom nadoknadom, jer Savet roditelja, koji odlučuje o "đačkom dinaru" još nije konstituisan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3816
Povezane teme

srednje škole

srednjoškolci

upis u srednje škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.