• Pregleda: 2303

Sutra poslednji dan za plaćanje kvartalne rate poreza na imovinu

Građani su u obavezi da plaćaju porez na imovinu kvartalno, a 14. februara je poslednji dan za plaćanje rate za prvi kvartal ove godine.
Foto: Ilustracija (arhiva)
Sutra poslednji dan za plaćanje kvartalne rate poreza na imovinu

Na području Subotice porez na imovinu, prema sadašnjem stanju, plaća se na osnovu zaduženja za 2019. godinu, što znači da je za prvi kvartal tekuće godine potrebno platiti isti iznos kao za poslednji kvartal prošle godine, koji je dospevao u novembru.

Poreska rešenja sa zaduženjima za ovu godinu tek će biti dostavljena, a Lokalna poreska administracija je obveznicima već poslala uplatnice na kojima su osnovni podaci dovoljni za uplatu i identifikaciju pristiglih sredstava u gradski budžet.

Ukoliko obveznici ne plate porez u predviđenim rokovima plaća se kamata po zakonskoj zateznoj kamatnoj stopi, koja se nije menjala od početka novembra prošle godine, i iznosi 10,25 procenata na godišnjem nivou.

Izvor: RTV Pannon

povezane teme

5
Amelia Odgovori
Pa kad bi mi postar doneo, ja bi platila na vreme. Ovako ne vredi sto posalju na vreme kad postar donese posle 14tog, ako i donese.
Lela Odgovori
Interesantno je to. Ono što država plaća - plaća unazad, a što se državi plaća-plaća se u napred. Prvi kvartal godine, koliko ja znam računati se završava zadnjeg dana marta.

A takođe, ista ta država Rešenja za porez štampa i šalje krajem leta, piočetkom jeseni za tekuću godinu. Rešenje za odvodnjavanje dve godine nisam dobila, ali uplatnice i opomenu jesam, pošto mi "odvodnjavaju dvorište" , pored uredno uvedene kanalizacije.
vitabrevis Odgovori
Bilo bi interesantno, pretpostavljam, za gradjane, da čuju opravdanje Poreske uprave: zašto im treba toliko vremena da dostave rešenja? (Pored tolikog administrativnog aparata i najnovijih tehničkih dostignuća???) Primer: ostavinska rasprava (iza pokojne majke) je pravosnažna, već godinu ipo dana, a naslednici još ne znaju koliki porez da uplate? Država, koja nije u stanju, na vreme da vam fakturiše svoje "usluge", ne bi smela državom da se naziva?
Milica Odgovori
Da li je i poziv na broj isti kao sa proslih uplatnica?
nigde ne vidim taj podatak, samo da je ista cifra za placanje
Uvek u pravu Odgovori
Neću da platim sad platiću sa kamatom.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.