Komentara: 5
Pregleda: 2373

Sutra počinju Spasovdanske svečanosti

25.05.2022. u 17:40h
Izvor: Subotica.com
Sutra počinju "Spasovdanske svečanosti" koje će trajati do 2. juna kada će biti održana i litija kroz grad.
Sutra počinju Spasovdanske svečanosti

Prvog dana "Spasovdanskih svečanosti", sutra od 19h, u sali Crkvene opštine na programu je duhovna tribina na kojoj će, na temu "Spasovdan-događaj spasenja", besediti protojerej stavrofor Jovan Milanović, rektor karlovačke Bogoslovije. 

U subotu, od 19h, u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg biće upriličeno veče duhovne i horske muzike. Na ovoj svečanosti nastupiće članovi subotičkih dečjih horova "Emanuil" i "Iskončići", članovi hora "Venac" iz Alekse Šantića, kao i đaci Osnovne i srednje škole "dr Svetomir Bojanin".

U sredu, 1. juna, od 17h u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg biće održano Praznično bdenje.

Sutra počinju Spasovdanske svečanosti

Manifestacija se završava u četvrtak, 2. juna kada će nakon svete liturgije biti upriličena litija kroz grad. Od 17h biće održano Večernje bogosluženje uz rezanje slavskog kolača i blagoslov žita. Sat vremena kasnije, u porti Hrama, biće upriličen koncert etno muzike na kom će nastupiti učenici Odseka za tradicionalno pevanje Muzičke škole, Jana Stevanović i grupa "Iskon".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2373
Povezane teme

spasovdan

spasovdanske svečanosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.