Komentara: 0
Pregleda: 2443

Sutra počinje upis prvaka

31.03.2009. u 14:04h
Izvor: RTV Yueco
<p>Upis prvaka u Osnovne &scaron;kole počinje sutra. Roditelji svoju decu mogu da upi&scaron;u sve do 31-vog maja,a mnoge &scaron;kole u tom periodu organizuju otvorena vrata &scaron;kole. Lekarski pregledi su u gradu zavr&scaron;eni,dok će se i u okolnim naseljima uskoro pregledi privesti kraju. Pregledano je 1100 dece a u odnosu na pro&scaron;lu godinu većih odstupanja nije bilo.</p>
Sutra počinje upis prvaka

Pored potvrde o obavljenom sistematskom pregledu roditelji prilikom upisa dece treba da ponesu I izvod iz matične knjige rođenih. U školi će budući prvaci sa roditeljima popuniti I upitnik o podacima roditelja,mesto stanovanja I kontakt telefon. Roditelji mališane mogu da upišu u školu svakog radnog dana od sedam do 14 sati.

Lekarski pregledi u gradu su se vršili od 9-tog februara do 15-tog marta. Svakom detetu je izmerena visina,težina I pritisak a nakon toga su ih pregledali I lekari opšte prakse. Za razliku od prethodnih godina,ove godine su mališani dobili I vakcinu protiv malih boginja,zauški i rubeola. Takođe,popili su I lek protiv dečije paralize I dobili vakcinu tetanusa. Najveći problem su loši zubi,čak 30 odsto pregledane dece ima ovaj problem,16 odsto dece ima problema sa ravnim stopalima,loše telesno držanje ima 6 odsto dece,sa kolenima tri a sa gojaznošću dva posto.

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” će u subotu održati otvorena vrata škole,kada će roditelji I deca biti u prilici da dođu u školu I upoznaju se sa svojim budućim učiteljicama,životom I radom u školi. Ovu akciju imaju I druge škole,kako bi deci što više olakšali ulazak u školske klupe prvog septembra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2443
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.