Komentara: 4
Pregleda: 2475
Foto

Sutra četvrta redovna sednica Skupštine grada

02.12.2020. u 13:08h
Izvor: Subotica.com
Sutra četvrta redovna sednica Skupštine grada

Na sutrašnjoj, četvrtoj redovnoj sednici Skupštine grada odbornici će razmatrati osam tačaka dnevnog reda, među kojima je najvažnije Donošenje odluke o programu, zaštiti i uređenju poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Subotica za 2020. godinu.

- Postojala je mogućnost da se ova sednica održi krajem meseca, zajedno sa onom kada će se odlučivati o budžetu grada, ali zbog ove epidemiološke situacije smatram da je bolje da održimo dve kraće sednice nego jednu dugačku. Takođe, praksa je da skupštinsko zasedanje bude svakog prvog četvrtka u mesecu a uz to, prva tačka dnevnog reda koja se tiče poljoprivrednog zemljišta je veoma značajna i za poljoprivrednike i za grad, te smo smatrali da treba da se usvoji čim se za to steknu uslovi – najavio je Predsednik Skupštine grada Balint Pastor na današnjoj konferenciji za medije. –  Na osnovu programa koji je odobrilo resorno ministarstvo, nešto više od sedam hiljada hektara biće dato u zakup, a 40 odsto od  naknade za izdavanje pripašće gradu i na osnovu toga u budžet će se sliti  63.377.000 dinara.  Površine koje su u programu su iz godine u godinu manje jer je izmenjen zakon te se one daju u zakup na deset i više godina. Oko 30 odsto će ići na licitaciju a ostalo se daje stočarima i bez naknade se daje na korišćenje obrazovnim i socijalnim institucijama.

Sutra četvrta redovna sednica Skupštine gradaOdbornici će odlučivati i o izmenama i dopunama odluke o osnivanju Turističke organizacije Subotice, koja treba da da se uskladi sa izmenjenim Zakonom o turizmu, drugoj izmeni programa poslovanja Fondacije za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine, prvoj  izmeni pšrograma poslovanja Fonda „Rehak Laslo“. Na sutrašnjoj sednici biće imenovan i direktor Zoološkog vrta na Paliću, a tu funkciju će, kao i u protekle četiri godine, obavljati diplomirani ekonomista Petar Savić.

Prenos iz Velike većnice možete da pratite na našem sajtu sutra od 9 časova.

Izvor: Subotica.com
Najava tema 4. zasedanja Gradske skupštine u aktuelnom sazivu Najava tema 4. zasedanja Gradske skupštine u aktuelnom sazivu Najava tema 4. zasedanja Gradske skupštine u aktuelnom sazivu Najava tema 4. zasedanja Gradske skupštine u aktuelnom sazivu Najava tema 4. zasedanja Gradske skupštine u aktuelnom sazivu Najava tema 4. zasedanja Gradske skupštine u aktuelnom sazivu Najava tema 4. zasedanja Gradske skupštine u aktuelnom sazivu Najava tema 4. zasedanja Gradske skupštine u aktuelnom sazivu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2475
Povezane teme

Skupština grada Subotice

sednica gradskog parlamenta

skupština subotice

sednica lokalnog parlamenta

lokalni parlament

balint pastor

predsednik skupštine

gradska skupština

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.