Komentara: 2
Pregleda: 2105

Sutra besplatni preventivni pregledi u Aleksandrovu

28.01.2024. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Preventivna zdravstvena akcija "Selu u pohode" biće održana u ponedeljak (29. januara), od 8 do 10h, u prostorijama MZ "Aleksandrovo" (Ulica Aksentija Marodića 28).
Sutra besplatni preventivni pregledi u Aleksandrovu

Svi zainteresovani sugrađani imaće priliku da prekontrolišu faktore rizika, odnosno da izmere krvni pritisak i šećer u krvi. Takođe, pacijentima će se raditi FOB test koji određuje prisustvo minimalnog krvarenja u stolici, kao i test na depresiju.

Svi posetioci akcije imaće priliku da izmere telesnu težinu i visinu i utvrde svoj indeks telesne mase. Merenja će se vršiti na vagi koja određuje i procenat masnog tkiva, vode i viscelarne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela. Preciznija merenja će dati mogućnost da se kompletnije sagleda status uhranjenosti i daju preciznija uputstva i saveti u vezi sa ishranom, unosom tečnosti i fizičkom aktivnosti.

Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje će deliti savete o značaju preventivnih i skrining pregleda, a pušači će dobiti savete za prestanak pušenja.

Istovremeno, volonteri Crvenog krsta će održati edukativne radionice sa učenicima viših razreda OŠ "Sveti Sava" na temu "Prevencija bolesti zavisnosti" i podeliti pakete hrane i higijene za socijalno najugroženije stanovnike ove mesne zajednice. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 4 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2105
Povezane teme

selu u pohode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.