Komentara: 0
Pregleda: 2072

Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije od 1. do 3. decembra u Subotici

29.11.2019. u 15:02h
Izvor: Subotica.com
Dečje pozorište Subotica će ove godine biti domaćin 50. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, koji će se održati od 1. do 3. decembra. Naši najmlađi sugrađani, kao i njihovi roditelji, bake i deke biće u prilici da pogledaju najbolje predstave po izboru sedam lutkarskih pozorišta iz naše zemlje.
Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije od 1. do 3. decembra u Subotici

Predstave "Alisa u zemlji čuda" Pozorišta lutaka "Pinokio" iz Zemuna, "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih iz Novog Sada, "Tihi dečak" Pozorišta za decu iz Kragujevca, "Divožder ili zašto ne želim da odrastem" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina, "Vuk koji je ispao iz knjige" Pozorišta lutaka iz Niša, "Čudotvorno kresivo" Malog pozorišta "Duško Radović" iz Beograda, te predstavu subotičkog Dečjeg pozorišta "Teatru s ljubavlju", očekuju publiku u narednim danima na čak tri scene - sceni "Jadran" Narodnog pozorišta, sceni Pozorišta "Kostolanji Deže" i sceni Dečjeg pozorišta.

- Ove godine su se poklopile dve manifestacije koje su jubilarne. Dakle, Dečje pozorište Subotica slavi 85 godina rada i zato smo se prijavili da budemo domaćini našeg jedinog nacionalnog lutkarskog festivala, koji je ove godine takođe jubilarni zato što je 50. pa će Subotica od 1. do 3. decembra biti pravi praznik stvaralaštva za decu - najavila je Marta Aroksalaši Stamenković, direktorka Dečjeg pozorišta.

Svečano otvaranje Susreta biće u nedelju, 1. decembra, u Dečjem pozorištu, s početkom u 18 časova, kada će Pozorište za decu iz Banjaluke odigrati predstavu "Medvedić Timotej", dok će na zatvaranju festivala u utorak, 3. decembra, na programu biti predstava Lutkarskog pozorišta iz Segedina.

- U okviru pratećeg programa pripremili smo i predstavljanje monografije Lutkarskog pozorišta iz Zrenjanina, kao i predstavljanje sjajne knjige za decu Biljane Vujović "Bajkin džep", koja će se održati 2. decembra u čitaonici Gradske biblioteke - rekla je Aroksalaši Stamenković, dodajući da je u pozorištu izgrađen i protivpožarni izlaz, te da je objekat u potpunosti bezbedan. - Grad nam je pomogao i izgradili smo protivpožarni izlaz, tako da je u Dečjem pozorištu lepo, veselo, poučno, zabavno za decu i roditelje, ali pre svega bezbedno.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2072
Povezane teme

Subotičko Dečje pozorište

Marta Aroksalaši Stamenković

lutkarsko pozorište

dečje pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.