Komentara: 0
Pregleda: 3436
Foto

Susret ljubitelja oldtajmer vozila za vikend

27.06.2019. u 14:41h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni susret oldajmer vozila, 21. po redu, održaće se od 28. do 30. juna, a kako je tema ovogodišnjeg susreta "Raznolikost koja spaja", više od stotinu gostiju iz naše zemlje i regiona posetiće u svojim oltajmer vozilima najznačajnije verske objekte koji spajaju građane Subotice i okolnih mesta.
Susret ljubitelja oldtajmer vozila za vikend

Međunarodni susret oldtajmer vozila organizuje se s ciljem da pored kulturne, promoviše i turističku ponudu našeg grada. Tako je do sada za goste manifestacije pripređen obilazak kupališta i banja na severu Bačke, program etno turizma, vinskog turizma, dok je ove godine akcenat stavljen na versku raznolikost koja spaja građane Subotice i okolinih mesta.

- Gosti će biti u prilici da posete Srpsku pravoslavnu crkvu i Franjevačku crkvu u Subotici, Srpsku pravoslavnu crkvu u Pačiru, Reformatorsku crkvu u Staroj Moravici i Rimokatoličku crkvu u Čantaviru i to u pratnji vodiča koji će moći da im kažu nešto više o istoriji i značaju svake crkve ponaosob - najavio je Tomislav Vidaković, predsednik Udruženja "Old timer" Subotica.

Susret ljubitelja oldtajmer vozila za vikend

Susret će započeti u petak, 28. juna, prijemom gostiju u Domu učenika, dok će glavni program manifestacije biti u subotu, 29. juna, kada će gosti u svojim vozilima krenuti put Čantavira, Pačira, Stare Moravice, Bajmoka i na kraju Subotice. U svakom mestu, za vreme posete verskih objekata, biće priređena kratka izložba oldtajmer vozila, a ispred Velike većnice Gradske kuće sugrađani će moći da pogledaju i da se fotografišu sa vozilima od 17 do 20 časova. U nedelju, 30. juna, od 7 časova biće pripređena tradicionalna berza auto delova u dvorištu Doma učenika, dok će od 10 do 13 časova, oldtajmer vozila biti izložena na šetalištu na Paliću, od Ženskog do Muškog štranda.

- Ove godine očekujemo minimum 100 vozila, s obzirom na to da smo prošle godine imali oko 140 vozila. Najviše gostiju očekujemo iz Mađarske, iz koje tradicionalno najviše vozila dolazi, zatim iz Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Nemačke, Crne Gore i Srbije, tako da će posetioci biti u prilici da vide zaista raznovrsna vozila - poručio je Risto Radulović, član Upravnog odbora Udruženja "Old timer" Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3436
Povezane teme

oldtajmeri

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

udruženje old timer

susret oldtajmera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.