Komentara: 6
Pregleda: 2711

Super Enpi Kup u nedelju u Hali sportova

24.03.2018. u 16:03h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalni Super Enpi Kup u karateu, devetnaesti po redu, održava se u nedelju, 25. marta, na starom mestu, u subotičkoj Hali sportova. Klubovi iz trinaest država sveta nastaviće kontinuitet odlično posećenih i organizovanih turnira za sve uzraste.
Super Enpi Kup u nedelju u Hali sportova

Karate klub "Spartak Enpi" ima preko 200 dece koja uče i koja aktivno treniraju karate, jedan od razloga za ovako veliko interesovanje dece za ovim sportom je svakako i Super Enpi Kup, koji je animirao decu, ali i njihove roditelje, da izberu baš ovu borilačku veštinu.

Super Enpi Kup sledeće godine obeležiće dve decenije postojanja, a iz godine u godinu rastao je i prerastao u jedan od najprestižnijih karate turnira ne samo u Srbiji, nego i u regionu, nalazi se u kalendaru takmičenja naših susednih država kao što su Mađarska, Bugarska, Rumunija, Hrvatska, ali i Poljskoj, Nemačkoj, Rusiji. Ove godine učestvovaće trinaest država sa preko 1.000 takmičara.

- Velika nam je čast, ali obaveza, da iz godine u godine ugošćavamo drage prijatelje širom Evrope, da im omogućimo dobre uslove za takmičenje i da omogućimo svoj ovoj deci dobro druženje, priliku da se iskažu u sportskom smislu, ali i da ponesu lepe uspomene u nadi da će nam se vratiti dogodine, kao još zreliji i uspešniji borci, kvalitetni ljudi. - rekao je Milorad Ćopić, predsednik KK "Spartak Enpi".

Super Enpi Kup u nedelju u Hali sportova

Pored atraktivnosti samog turnira zbog kvaliteta, izazova i mogućnosti koje se nude takmičarima u Subotici, veliki značaj Super Enpi Kup dao je na razvoj turizma u našem gradu, s obzirom da svake godine tokom marta u naš grad dođe između 1.300 i 2.000 takmičara sa njihovim pratiocima, stručnim štabovima, ali i roditeljima koji neretko prate svoju decu po turnirima.

- S obzirom da volimo da se ponosimo sa brojkama, kako broja dece, tako broja medalja, tako smo i ponosni na veliki uspeh privlačenja preko 50.000 turista tokom osamnaest godina održavanja turnira, samo u poslednje dve godine kroz takmičenja koja smo organizovali imali smo preko 10.000 noćenja u Subotici - zaključio je Ćopić

Pre dve godine KK "Enpi" dobio je veliku privilegiju da organizuje Evropsko prvenstvo u Subotici, za šta je dobio najviše pohvale i priznanja od čelnika kako nacionalnog saveza tako i evropskih tela.

Super Enpi Kup u nedelju u Hali sportova

KK "Spartak Enpi" će i ove godine biti najbrojniji na turniru, nastupiće veliki broj dece kojoj će ovo takmičenje poslužiti kao dobra prilika da vide kako to funkcioniše u međunarodnoj konkurenciji, a opet u svom gradu.

- Na ovogodišnjem Kupu u Subotici nastupićemo sa nešto preko stotinu dece, želja nam je da se ovi najmlađi, sa belim i žutim pojasevima, upoznaju sa čarima takmičenja. Naša očekivanja su kao i uvek da idemo na medalje, ali ne želimo da stvaramo pritisak na takmičare, oni znaju koliko mogu, mi smo tu samo da ih podržimo i da ih maksimalno podržimo u njihovom razvoju. - rekao je Milan Poledica, jedan od trenera KK "Spartak Enpi"

Super Enpi Kup u nedelju u Hali sportova

Super Enpi Kup, devetnaesti po redu, održava se sutra u Hali sportova. Ljubitelji karatea moći će tokom celodnevnog takmičarskog dana da pogledaju brojne borbe ali i kata demonstracije, od najmlađih kategorija do uzrasta seniora. Ulaz je, kao i svake godine do sada, besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 2711

Povezana vest

Povezane teme

karate klub enpi

super enpi kup

karate

milorad ćopić

sportsko borilački klub spartak enpi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.