Komentara: 3
Pregleda: 2786

Sud: Najviše saobraćajnih prekršaja

30.01.2014. u 15:28h
Izvor: RTV Yueco
U Prekršajnom sudu u Subotici prošle godine bilo je 13.154 predmeta, a rešeno je 8.155. Reč je o saobraćajnim prekršajima, povrede javnog reda i mira i povrede granice. U 6403 slučaja izrečene su osuđujuće, a u 623 oslobađajuće presude, dok su u 983 slučaja obustavljeni postupci.
Sud: Najviše saobraćajnih prekršaja

Najviše prekršaja prošle godine zabeleženo je za saobraćaj i to 3400, a za povredu javnog reda i mira podneto je 546 predmeta protiv punoletnih lica. Prošle godine privrednih prekršaja koji se odnose na povredu gradskih odluka podneto je 438.  U Prekršajnom sudu ističu da je procesuirano 257 malolentnih lica.

U Komunalnoj policiji kažu da je prošle godine najviše prekršaja zbog radnog vremena kafića, buke i držanja domaćih životinja. Prekršajnom sudu su podneli 398 prijava i izrekli 276 mandatnih kazni.

Novi Zakon o prekršajima donosi niz novina, a između ostalog predviđa uvođenje prekršajnog naloga kao i dva registra - sankcija i neplaćenih novčanih kazni. Uvodjenje prekršajnog naloga, nov pravni institut koji se već primenjuje u susednim i većini evropskih zemalja trebalo bi da omogući pojednostavljivanje procesuiranja blažih prekršaja uz značajno smanjenje troškova za državne organe. Zakon počinje da se primenjije 1.marta, a do tada bi trebalo da se usklade  i određene gradske odluke sa zakonom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2786
Povezane teme

saobraćajni prekršaji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.