Komentara: 5
Pregleda: 3696

Subvencije za razvoj turizma u Subotici

09.12.2011. u 13:53h
Subvencije za razvoj turizma u Subotici

Turistička organizacija grada Subotice obaveštava da su privatni preduzetnici koji posluju na teritoriji grada Subotice, na Konkursu za dodelu subvencija privatnim preduzećima od interesa za razvoj turizma u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u 2011. godini ostvarili subvencije u ukupnom iznosu od 5.150.000,00 dinara. Od dvadeset preduzeća iz cele Vojvodine, devet su sa teritorije grada Subotice. Odobrene subvencije predstavljaju skoro polovinu ukupnog iznosa predviđenog konkursom.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje privatnih preduzeća u cilju razvoja RECEPTIVNOG TURIZMA, kroz podršku malim i srednjim privrednim subjektima iz sektora turizma u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u 2011. godini u ukupnom iznosu od 11.000.000,00 dinara, koji je obezbeđen Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2011. godinu.

Subotički privrednici, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Subotice, pre poznali su svoju šansu za unapređenje konkurentnosti sektora turizma, unapređenje receptivne turističko-ugostiteljske ponude, investiciona ulaganja u turističku infrastrukturu, unapređenje i razvoj procesa poslovanja.

Među onima kojima su odobrena sredstva nalaze se: „Vila Milord“, Prenoćište „Aleksander A“, Salaš Đorđević, Hotel „Vila Lago“, Konjički centar „Furioso“, Vinski podrum Kiss, „Vila Majur“, Ergela „Kelebija“ i TV video produkcija „Dinovizija“.

Privrednici su se obavezali da će sredstva koristiti uglavnom za razvoj eko turizma (razvojem turističke infrastrukture), adaptaciju i pripremu turističkih kompleksa za korišćenje toplotnih pumpi i solarnih kolektora, poboljšanje kvaliteta turističkih objekta i usluga, razvoj vinskog turizma, izradu promotivnih filmova i unapređenje receptivne turističko ugostiteljske ponude.

Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3696
Povezane teme

Turizam Subotica

turističko informativni centar

turizam palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.