Komentara: 0
Pregleda: 2997

Subotičko "Bratstvo" dobilo novog vlasnika

28.05.2009. u 15:22h
Izvor: RTV
<p>Beogradski privrednik Vladimir Delić prodao je danas subotičku fabriku vagona Bratstvo vlasniku Metaleksa Živoradu Radivojeviću za 500.000 evra, saop&scaron;tili su predstavnici sindikata fabrike.</p>
Subotičko "Bratstvo" dobilo novog vlasnika

Prema navodima sindikalaca, promenom vlasnika trebalo bi da bude okončana višegodišnja kriza i višemesečni štrajk zaposlenih u toj fabrici.

Novi vlasnik se obavezao i da preuzme dugove fabrike vagona u iznosu od 10 miliona evra.

Predsednik štrajkačkog odbora Bratstva Marko Skenderović kazao je da radnici neće prekinuti štrajk započet polovinom februara dok ugovor ne bude overen u sudu.

"Vlasnik Metaleksa je potpisao i pečatirao kupoprodajni ugovor, dok je Vladimir Delić samo potpisao ugovor, a pečata nema. Mi ne smatramo ugovor važećim i čekamo njegovu sudsku overu", kazao je on.

Skenderović je rekao i da je sa novim vlasnikom Živoradom Radivojevićem ranije dogovoreno da se radnicima isplate tri zaostale zarade, a da preostalih pet neisplaćenih zarada uđe u reprogram dugova fabrike.

"Nama je ipak glavni cilj opstanak fabrike i očuvanje radnih mesta, zato smo i prihvatili takav dogovor", istakao je on.

Oko 350 radnika Bratstva u štrajku je od sredine februara, zbog neisplaćenih zarada.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 14 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2997
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.