Komentara: 6
Pregleda: 4879

Subotički policajci održali protest

01.11.2011. u 15:37h
Izvor: RTV Yueco
Subotički policajci održali protest

Subotički policajci su protestvovali zbog ubistva kolege na dužnosti. Pridružili su se svojim kolegama širom Srbije i mirnim protestom ispred zgrade Policijske uprave su odali počast poginulom kolegi Siniši Hrnjezu iz Novog Sada. Na ovaj način su želeli da skrenu pažnju javnosti na sve češće napade na policajce, ali i državi na blagu kaznenu politiku prema počiniocima krivičnih dela napada na policiju.

U protekla tri meseca ubijena su tri policajca na dužnosti. Aleksandar Otašević, Željko Zečević, Vladimir Grandić, Duško Rađenović i mnogi drugi su za neke samo imena i statistički podaci, ali za njihove kolege nisu, rečeno je na skupu koji je održan. U toku polučasovnog protesta šalteri nisu radili.

Policijski službenici traže od Vlade da se što pre izvrše izmene zakona i najstrožije sankcioniše svako i najmanje vređanje policajca, a posebno napade na njih.Ukoliko se zakoni ne promene, prošire policijska ovlašćenja i ne unapredi zaštitna oprema napadi na policajce će da budu sve ćešći, rečeno je na protestu.

Subotički policajci Aleksandar Konstantinović i Oskar Varadi poginuli su na dužnosti na Kosovu. Zoran Stepanov je nastradao na dužnosti 1997.godine u Feketiću prilikom pretresa kuće kada ga je izvršioc krivičnog dela ubio iz puške, a onda je i ubica ubijen na licu mesta. 2004.godine na dužnosti je poginuo Duško Rađenović koga je Slobodan Bursać ubio iz lovačke puške ispred policijske stanice u selu Čantavir. Bursać je prvo bio osuđen na kaznu zatvora od 40 godina, pa na 20 i na kraju 12.godina je dobio za ubistvo policajca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4879
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

subotička policija

Policija Subotica

protest policije u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.