Komentara: 1
Pregleda: 4399

Subotički ogranak "Krov nad glavom" pomaže socijalno ugroženim porodicama

17.04.2020. u 17:47h
Izvor: Subotica.com
U akciji "Niko gladan, niko žedan, niko bez doma", koju sprovode aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" Subotica, do sada je pomognuto 17 socijalno ugroženih porodica paketima osnovnih životnih namirnica i higijene.
Subotički ogranak "Krov nad glavom" pomaže socijalno ugroženim porodicama

Akcija je pokrenuta pre dve nedelje, s ciljem da se tokom epidemije novog korona virusa obezbede paketi pomoći našim najugroženijim sugrađanima. Kako objašnjava Boris Telečki iz subotičke organizacije "Krov nad glavom", najčešće je reč o višečlanim porodicama bez stalnih primanja, kojima je posebno teško da zbog zabrane kretanja povremenim poslovima obezbede osnovnu egzistenciju.

- Paketi su obezbeđeni od donacija solidarnih građana, koji su i omogućili ovu akciju. Do sada je utrošeno oko 80.000 dinara na osnovne životne namirnice kojima je obezbeđeno ukupno 17 porodica, odnosno dve iz Stare Moravice, dok su ostale porodice iz Subotice. Prosečno smo trošlili oko 4.000 do 5.000 dinara na jedan paket, a samu listu namirnica sastavljali smo po uzoru na kolege iz Beograda, pri čemu nam je pomogla i jedna devojka koja je nutricionistkinja i koja se trudila da sve što kupimo ima energetsku vrednost. Tako paketi sadrže osnovne prehrambene proizvode, proizvode koji nisu lako kvarljivi, a uspeli smo da nabavimo i nešto svežeg voća i povrća - objašnjava Telečki.

Subotički ogranak "Krov nad glavom" pomaže socijalno ugroženim porodicama

Subotički ogranak "Krov nad glavom" pomaže socijalno ugroženim porodicama

Subotički ogranak "Krov nad glavom" pomaže socijalno ugroženim porodicama

Pre uvođenja vanrednog stanja, Združena akcija "Krov nad glavom" bavila se zaštitom ljudi od nepravednih deložacija, pružanjem pravne pomoći žrtvama prinudnih iseljenja iz svojih domova. Kako su tokom vanrednog stanja prinudna iseljenja obustavljena, organizacija je počela da prikuplja pomoć najpre za porodice kojima su i do sada pomagali, a ubrzo nakon oglašavanja akcije, javili su se i drugi ugroženi sugrađani.

- Imamo još nekoliko porodica na čekanju i nadamo se da će ova akcija potrajati do kraja vanrednog stanja i da ćemo uz pomoć solidarnih priloga i našeg angažovanja uspeti da pomognemo svim ljudima koji su u potrebi - poručuje Telečki, dodajući da uz njega, još pet do šest aktivista učestvuje u nabavci i distribuciji paketa pomoći.

Ukoliko želite da se priključite ovoj akciji kao volonter, možete da se javite subotičkom ogranku "Krov nad glavom" putem njihove Fejsbuk stranice, a ukoliko želite da pomognete akciju solidarnim donacijama, novac možete da uplatite Udruženju građana "ZA KROV" (sa naznakom pomoć za Suboticu) nadinarski 205-0000000263391-77, devizni: 0070800050225 / IBAN: RS35205007080005022588, odnosno PayPal - zakrovnadglavom@gmail.com).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 4399
Povezane teme

vanredno stanje

socijalno ugroženi građani

pomoć za socijalno ugrožene

boris telečki

krov nad glavom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.