Komentara: 1
Pregleda: 3177
Foto

Subotički gimnazijalci prvi put na Sajmu obrazovanja

10.03.2020. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
Subotički gimnazijalci prvi put na Sajmu obrazovanja

Učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ po prvi put bili su učesnici međunarodnog Sajma obrazovanja „Putokazi“, koji se održao 4. i 5. marta u Novom Sadu. Kao jedini predstavnici našeg grada oni su na štandu Ministarstva prosvete posetiocima i drugim učesnicima predstavili vannastavne aktivnosti i brojne programe koji se organizuju u školi.

- Ovaj sajam je svojevrsni skup obrazovnih profila srednjeg i visokog obrazovanja, a u njemu učestvuju ustanove iz zemlje i inostranstva. Predstavili smo vannastavne aktivnosti, međunarodne programe, sekcije... – kaže profesorka Gordana Budanović. – Na sajmu je bilo 23 učenika, sedam profesora i direktor škole i predstavili smo se zabavno-umetničkim programom, prikazali šta smo uradili na „Klimatonu“, dok su đaci IT smera pokazali kako funkcioniše njihova aplikacija koja broji kalorije. U prezentaciji smo prikazali fotografije naših aktivnosti, a delili smo i obeleživače za knjige sa linkovima koji vode ka našoj internet stranici i stranicama na društvenim mrežama.

Subotički gimnazijalci prvi put na Sajmu obrazovanja

Subotički gimnazijalci prvi put na Sajmu obrazovanja

Nastup subotičkih gimnazijalaca nije ostao neprimećen, čak naprotiv, okupio je veliki broj posetilaca. Zbog toga je već usledio poziv za učešće iduće godine.

- Učešće je jako značajno jer  smo mogli da se uporedimo sa drugima, da vidimo šta još možemo da uradimo – dodaje profesorka Budanović.

Subotički gimnazijalci prvi put na Sajmu obrazovanja

Gimnazija „Svetozar Marković“ broji oko 850 đaka, a ove školske godine upisaće deset odeljenja. Na srpskom jeziku biće dva odeljenja na prirodno-matematičkom smeru, četiri na društvenom i jedno IT smer, na mađarskom po jedno na prirodno-matematičkom i društvenom smeru, dok će jedno odeljenje opšteg smera biti na hrvatskom jeziku.

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom učešća gimnazije "Svetozar Marković" na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu Obraćanje povodom učešća gimnazije "Svetozar Marković" na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu Obraćanje povodom učešća gimnazije "Svetozar Marković" na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu Obraćanje povodom učešća gimnazije "Svetozar Marković" na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu Obraćanje povodom učešća gimnazije "Svetozar Marković" na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu Obraćanje povodom učešća gimnazije "Svetozar Marković" na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu Obraćanje povodom učešća gimnazije "Svetozar Marković" na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu Obraćanje povodom učešća gimnazije "Svetozar Marković" na Sajmu obrazovanja u Novom Sadu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3177
Povezane teme

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.