Komentara: 0
Pregleda: 2755

Subotički đaci briljirali na međunarodnom „Hippo“ takmičenju

24.05.2022. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Na takmičenju „Hipo 2022 - Olimpijada iz engleskog jezika“, održanom minulog vikenda u italijanskog gradu Lido di Solo, Đorđe Keljić, učenik trećeg razreda OŠ „Matko Vuković“ osvojio je četvrto mesto. Na istoj poziciji, samo u starijoj uzrasnoj kategoriji bila je i Mina Nalčić, učenica drugog razreda Gimnazije „Svetozar Marković“.
Subotički đaci briljirali na međunarodnom „Hippo“ takmičenju

Đorđe je u svojoj kategoriji „Little Hippo“, za decu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, osvojio sjajnih 26 bodova. Samo tri manje od prvoplasiranog takmičara.

- Nije bilo teško. Učim engleski od prvog razreda i sve mi je zanimljiviji. Puno sam se spremao za takmičenje. Testovi su bili prepuni pitanja, neka su bila lakša, neka teža – priča nam Đorđe i na tečnom engleskom objašnjava na šta je sve odgovarao.

Subotički đaci briljirali na međunarodnom „Hippo“ takmičenjuCela škola je ponosna na Đorđev uspeh u šta smo se i sami uverili. Drugari mu prilaze i čestitaju na uspehu.

- Svi kažu „Bravo Đole“! Očekivao sam da ću uspešno uraditi jer sam se baš trudio. Tremu nisam imao dok sam radio, samo dok su proglašavali pobednike. Zadovoljan sam, ali ću učiti i dalje i potruditi se da budem još bolji – dodaje Đole, koji petice niže i u drugim školskim predmetima. – Volim matematiku, a želeo bih jednog dana da budem programer. San mi je i da odem u Sudan da vidim piramide.

Subotički đaci briljirali na međunarodnom „Hippo“ takmičenju

Minja Nalčić, arhiva 2019

I gimnazijalci su ponosni na svoju Minu Nalčić, koja je takođe bila četvrta ali u selekciji „Hippo 4“, za učenike prvih i drugih razreda srednjih škola. I ona je imala sam pet bodova manje od prvoplasirane takmičarke.

- Na samom početku bilo je više od 67 hiljada takmičara iz cele Evrope, i ovo je zaista izuzetan uspeh. Svi smo jako ponosni na nju – kažu u subotičkoj Gimnaziji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2755
Povezane teme

gimnazija svetozar marković

OŠ Matko Vuković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.