Komentara: 6
Pregleda: 6363

Subotički bend "D ZOO" pobednik 48. Zaječarske gitarijade

04.08.2014. u 13:56h
Izvor: Subotica.com
Subotički bend "D ZOO" pobednik je 48. Zaječarske gitarijade u kategoriji domaćih bendova. U generalnom plasmanu pobednik je demo bend "Holographic Human Element" iz Travnika (BiH). Odluku je doneo sedmočlani međunarodni žiri.
Subotički bend "D ZOO" pobednik 48. Zaječarske gitarijade

Učesnike 48. Zaječarske gitarijade ove godine nije poslužilo vreme pa su tako praktično dve večeri odlagani nastupi i značajno je pomeren raspored izvođenja, ali dobrom organizacijom domaćina svi koji su dospeli u polufinale uspeli su da nastupe, a stručni žiri je pored velike konkurencije morao da odbere najbolje, što kako kažu nije bio lak posao jer je na ovogodišnjem izdanju bio izuzetno veliki broj talentovanih bendova i nastupa koji su pokupili kako ovacije publike tako i simpatije stručnog žirija.

Na gitarijadi pored bendova koji su se takmičili publiku su zabavljala i poznata imena ex-yu pop-roka od Riblje Čorbe, preko Atomskog Skloništa, Goblina, Van Goga, Kerbera, Partibrejkersa, Yu grupe pa sve to sjajnog Prljavog Kazališta koje je pokupilo ovacije mnogobrojne publike koja je i uprkos lošem vremenu zbijala redove ispred glavne bine.

S obzirom da je festival međunarodnog karaktera žiri kojim je predsedavao Branimir Lokner logično je bio sastavljen od članova iz više država bivše Jugoslavije, a tu su bili Dragiša Radulović i Nenad Kuzmić iz Srbije, Igor Bašin iz Slovenije, Dragutin Matošević iz Bosne i Hercegovine, Igor Polak iz Hrvatske i Panta Džambazoski iz Makedonije.

Na festivalu kojeg dele još samo dve godine do velikog jubileja - pola veka postojanja nastupilo je 14 bendova iz 6 republika bivše Jugoslavije.

Za najbolji bend u generalnom plasmanu proglašen je demo bend "Holographic Human Element" iz Travnika, dok je za najbolji bend sa područja Srbije proglašen subotički bend "D ZOO". Nagrada za najbolji bend Srbije ustanovljena je po prvi put ove godine i cilj joj je podsticanje domaće scene.

D ZOO

Subotički bend "D ZOO" postoji od oktobra 2010. godine. Članovi benda su Filip Budanović (vokal), Andrej Pejović (vokal), Bojan Andrić (gitara), Ivan Dević (bas) i Dušan Pualić (bubnjevi). Muzički pravac benda se može okarakterisati kao kombinacija metal-a i hip-hop-a uz obogaćivanje zvuka primesama rock-a.

Subotički bend "D ZOO" pobednik 48. Zaječarske gitarijade

Tekstovi benda D ZOO inspirisani su urbanim temama, sa kritičkim diskursom stvarnosti, punim ironije. Grupa D ZOO u muzičku scenu želi da unese novu energiju, želju za drugačijim komuniciranjem i razumevanjem realnosti.

U junu 2012. je izašao prvi album pod nazivom „Welcome To D ZOO“, kao samostalno izdanje, na kom bend sarađuje sa izvođačima kao što su: Rajahman, Iskaz, DJ BKO, Kandžija, OriginAll…

Tokom 2013. godine objavljen je spot za pesmu Benk Roberi koji je bio predstavljen u nekoliko muzičkih emisija, kao i na MTV-u.

Krajem 2013. D ZOO osvaja nagradu za najbolju interpretaciju na festivalu BARF 3.

U proteklom periodu D ZOO je ostvario niz značajnih koncertnih nastupa sa grupama Prti Bee Gee, Sunshine, Iskaz, Beogradski Sindikat i Marčelo i Filteri.

Zahvaljujući ovoj muzičkoj saradnji sa mnogim značajnim grupama savremene domaće scene, subotička grupa D ZOO stekla je dragoceno iskustvo i uspela je da se afirmiše kao autentični sastav koji dosledno sprovodi svoj multižanrovski, moderni muzički izraz. Zbog svega ovoga, kao i zbog prepoznatljivog scenskog nastupa bend D ZOO sve više osvaja naklonost muzičke publike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6363

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.