Komentara: 14
Pregleda: 22008

Subotičaninu u borbi protiv leukemije hitno potrebni donori A+ krvne grupe

08.11.2020. u 10:11h > 13:04
Izvor: Subotica.com
Darko Kolar, naš 34-godišnji sugrađanin koji zbog posla trenutno živi u Beogradu, nalazi se na Klinici za hematologiju i hitno su mu potrebni donori krvne plazme A+ grupe.
Subotičaninu u borbi protiv leukemije hitno potrebni donori A+ krvne grupe

Darku je nedavno dijaganostifikovana teška faza leukemije i neophodna je transfuzija krvi. Donori A+ krvne grupe potrebno je da se jave u ponedeljak u Kliniku za hematologiju u Beogradu, kako bi uzeli uput za Institut za transfuziju krvi. Veliki broj njegovih prijatelja i ljudi dobrog srca odmah se pridružilo apelu i kroz društvene mreže pozvao potencijalne donore da pomognu Darku.

- Dijagnostikovana mi je akutna leukemija i trenutno se nalazim na Klinici za hematologiju Kliničkog centra Srbije. Osećam se dobro, kao da mi ništa ne fali, ali nažalost krvna slika kaže drugačije - kaže Darko. - Od ponedeljka se trombociti mogu dati u Zavodu za transfuziju krvi u Beogradu, u ulici Svetog Save. Poželjno je da donori budu muškog pola, krvne grupe A, starosti od 20 do 50 godina.

Kako objašnjava Darko, krv se može donirati i drugim radnim danima, ali važno je da se napomene da su trombociti namenjeni za njegovo lečenje.

Za više informacija možete kontaktirati Gordanu Kolar putem telefona 064/44-81-688.

KAKO JE SVE POČELO, ŠTA DALJE...

Darko se priseća da su prvi simptomi počeli da se pojavljuju pre dve nedelje u ustima, u vidu ranica. Vrlo brzo obratio se stomatologu, kada su i dijagnostifikovante afte (ranice u ustima). Desetak dana kasnije primljen je u Urgentni centar.

- Afte nisu bile toliko strašne, ali sam ipak dobio da pijem antibiotike i razne vitamine. Međutim i posle par dana to nije nestajalo. Sledećeg ponedeljka primećujem da imam par modrica po telu, da bih već u sredu sve to bilo modro i tada sam se javio lekaru - priča Darko za Subotica.com - U četvrtak sam izvadio krv i tu sam saznao da ustvari imam problema sa krvlju. Odmah su me poslali u Urgentni centar i tu sam bio zadržan. Već narednog dana dijagnostifikovana mi je akutna promelocitna leukemija (APL).

Iako mu je teško palo saznanje da boluje od leukemije, Darko je optimističan, pogotovo kad se bolje upoznao sa onim što ga je zadesilo, a posebno načinom na koji može da se izleči. Zahvalan je svima koji su se odmah našli da pomognu, a pogotovo na solidarnosti prijatelja i svesrdnoj podršci porodice porodice.

- Naziv ove bolesti jeste ružan, ali su mi doktori rekli da se leči brzo i efikasno - kaže Darko - Zahvaljujem se majci, porodici, Katarini, koleginicama iz vrtića, drugarima i drugim ljudima velikog srca koji su zajedničkim snagama pokrenuli celu ovu priču!

Darko Kolar rođen je u Subotici i ima 34 godine. Trenutno živi i radi u Beogradu, kao vaspitač u vrtiću, a mnogima je poznat po svom radu u svetu elektronske muzike, kao producent i didžej.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 22008
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.