Komentara: 11
Pregleda: 10789

Subotičanin prvi doplivao do Časnog krsta u Zemunu

21.01.2015. u 14:32h
Izvor: Subotica.com
Mladi Bojan Rašković (18) iz Subotice pobedio u Bogojavljenskoj trci na Dunavu u Zemunu, u konkurenciji od čak 520 vrsnih plivača. Pored Bojana, brže od svih muškaraca sa kojima se takmičila, ali na Tisi, bila je Teodora Pavković, o kojoj možete pročitati više u povezanoj vesti.
Subotičanin prvi doplivao do Časnog krsta u Zemunu

Medaljama sa Bajkanijade, iz Ankare sa Svetskih igara mladih, državnih prvenstava u ponedeljak se pridružilo i odličje osvojeno na Bogojavljenskoj trci. Ono možda nema profesionalni karakter, ali zato za Bojana Raškovića, mladog maturanta Ekonomske škole u Novom Sadu ima veliki duhovni značaj.

Osećaj imati je na grudima zaista je fenomenalan, presrećan sam, ona za mene znači više od medalje, ima veliku duhovnu vrednost - priča u dahu Bojan.  - Oduvek sam želeo da učestvujem u ovoj trci, ali glavna prepreka je bila - mama. Ovoga puta je i ona popustila, naravno sa strahom da se ne vratim sa upalom pluća, a sada je i ona presrećna. Čestitke i pohvale stižu sa svih strana.

Za prvu trku ovoga tipa Bojan, koji je donedavno bio član Plivačkog kluba „Spartak“, a sada je deo PK „Novi Sad“, odabrao je Zemun jer je tamo, od 1997. godine kada je ovaj lep običaj obnovljen, najveća konkurencija dobrih plivača.

Subotičanin prvi doplivao do Časnog krsta u Zemunu

Nisam očekivao pobedu, ali da budem iskren, potajno sam je priželjkivao - dodaje Bojan.

- Atmosfera među plivačima je bila sjajna, a kada smo skočili u vodu sve kao da se izdešavalo u nekom filmu. O hladnoći i kiši koja je rominjala nisam ni razmišljao, adrenalin je učinio svoje. Želeo sam samo da što pre stignem do Časnog krsta. Učestvovaću i naredne godine, a pozivam i sve one koji se dvoume da to učine, jer je biti deo ovoga događaja zaista neopisiv i neuporediv osećaj, kaže Bojan za sajt Subotica.com.

Bojan završava četvrti razred Ekonomske škole u Novom Sadu i planira da upiše DIF. Već deceniju se bavi plivanjem, osvajač je brojnih medalja i „vlasnik“ državnih rekorda u svojim kategorijama.

- Želim da nastavim da se bavim ovim sportom, zbog toga i želim da upišem DIF i nadam se da ću to i ostvariti - zaključuje mladi i uspešni plivač.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 10789

Povezana vest

Povezane teme

bojan rašković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.