Komentara: 11
Pregleda: 2237

Subotičani organizovali humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženima i bolesnim devojčicama

24.10.2021. u 16:41h
Izvor: Subotica.com
Na dve lokacije, sa različitom temom ali sa istim ciljem, Subotičani su organizovali humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženim sugrađanima, ali i za lečenje Mile i Leone.
Subotičani organizovali humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženima i bolesnim devojčicama

Kako bi pomogli svojim sugrađanima, u Mesnoj zajednici „Novo selo“ juče prepodne je održana „Humana subota“ – akcija prikupljanja odeće, hrane i priloga za najugroženije stanovnike ove mesne zajednice.

- Ideja nas komšija je da organizujemo akciju prikupljanja hrane, odeće i drugih potrepština, kao i prilog za lečenje naš malih sugrađanki Mile Mikulić i Leone Kovač. Raduje nas što su se naši sugrađani odazvali ovoj akciji, čiji je cilj da se upoznamo, družimo i prikupimo pomoć – kaže volonterka Ljubica Bertović. – U stalnom smo kontaktu sa Crvenim krstom Subotice i članicama grupe „Naše malo nekome je sve“ i zajedno sa njima ćemo podeliti sve što je skupljeno. Želeli smo da na neki način podstaknemo naše sugrađane da ovo postane praksa, jer se bliži zima i ovakve akcije su potrebne u svim delovima grada.

U novčanim donacijama prikupljeno je više od 18 hiljada dinara za Milu i Leonu.

Subotičani organizovali humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženima i bolesnim devojčicama

Subotičani organizovali humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženima i bolesnim devojčicamaSubotičani organizovali humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženima i bolesnim devojčicama

U drugom delu dana otišli samo na humanitarnu akciju „Palačinke iz bloka“, koju jer sprovela organizacija „Srbi za Srbe“. Zahvaljujući Subotičanima velikog srca koji su pekli palačinke i onima koji su ih degustirali i donirali novac sakupljeno je više od 83.000 dinara namenjenih višečlanim srpskim porodicama.

- Posetilo nas je između 100 i 150 ljudi i veoma smo zadovoljni odzivom na ovu akciju. Cilj nam je bio da skupimo sredstva za pomoć porodicama  – kaže Nenad Lukić u ime organizacije „Srbi za Srbe“.

Subotičani organizovali humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženima i bolesnim devojčicamaNastala iz ideje da pomogne srpskoj deci, HO „Srbi za Srbe“ već 15 godina motiviše plemenite ljude iz celog sveta da svojim angažovanjem i donacijama daju doprinos u borbi za pristojan život ugroženih porodica širom Srbije, Republike Srpske, Crne Gore a naročito na Kosovu i Metohiji.

- Pomažemo uvek kada je potrebno, bilo da je u pitanju izgradnja kuće, kupatila, kupovina mašina ili nešto što je porodicama potrebno. Drago nam je što su se Subotičani odazvali u ovakvom broju, da svi zajedno pomognemo onima kojima je najpotrebnije – dodaju organizatori.

Subotičani organizovali humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženima i bolesnim devojčicama

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 2237
Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna organizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.