Komentara: 2
Pregleda: 1109

Subotičani od predškolskog doba uče o trgovini ljudima

30.07.2019. u 16:58h
Izvor: TV Subotica
Povodom obeležavanja Dana borbe protiv trgovine ljudima, vršnjački edukatori Crvenog krsta održali su radionice deci iz vrtića „Sanda Marjanović“ i „Mala sirena“ pri PU „Naša radost“.
Subotičani od predškolskog doba uče o trgovini ljudima

Naša sugrađanka Sanja Gršić, dugogodišnja je volonterka Crvenog krsta, a pre godinu dana, odlučila je da postane i vršnjački edukator. Buduća medicinska radnica, na interaktivnoj radionici koja se realizuje na srpskom i mađarskom jeziku, kroz likove Maše i Miše predškolcima ukažuje na opasnosti sa kojim mogu svakodnevno da se susretnu i načinima na koje mogu da se zaštite.

- Volonter sam rešila da budem zato što volim da pomažem ljudima, a pošto idem u Srednju medicinsku školu, to nekako dolazi zajedno. Da postanem vršnjački edukator za borbu protiv trgovine ljudima, odlučila sam se zato što to nije nešto što se dešava tamo negde, već se dešava i kod nas, i nažalost, veoma je zastupljeno, stoga bih volela nekako da utičem na omladinu. I sama znam da u tim godinama nisam mnogo pratila roditelje, a kada nam neko približno naših godina o tome nešto ispriča, onda to ima veći uticaj - objasnila je Gršić.

Subotičani od predškolskog doba uče o trgovini ljudima

O gorućem problemu koji je u ekspanziji, kako u našem gradu, tako i u svetu, važno je edukovati od najranijeg uzrasta, jer iskustva govore da su upravo oni jedna od ranjivih grupa trgovine ljudima, a žrtva može biti svako.

- Dešavalo se da su izneli neke od svojih ličnih problema, ali se dešavalo da se i po reakcijama dece videlo da su imala neki problem. Na svu sreću nije bilo toliko drastično, ali su prepoznali situaciju i čak su se javljali i pričali o tome kako je bilo takvih situacija o kojima mi pričamo sa njima - rekao je Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta.

Crveni krst Subotica je, pored relevantnih institucija, tokom čitave godine uključen u lokalnu borbu protiv trgovine ljudima, te nizom aktivnosti radi na zbrinjavanju žrtava, prevenciji i prepoznavanju ovog globalnog fenomena.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1109
Povezane teme

trgovina ljudima

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.