Komentara: 12
Pregleda: 4910

Subotičani letuju u Grčkoj

25.05.2011. u 16:19h
Izvor: RTV Yueco
Subotičani letuju u Grčkoj

Najpopularnija destinaca i po punada i po interesovanju subotičana ovog leta biće - Grčka. U turističkim agencijama naglašavaju da su najčešća putovanja dužine oko deset noćenja, a cene se kreću od 120 do 450 evra. Turistička inspekcija, pored toga što proverava turističke agencije, građanima preporučuje da pre uplate letovanja provere da li se izabrana agencija nalazi u regisitru Agencije za privredne registe, da prouče opšte uslove putovanja, programe, obaveštenja i pitaju sve što ih interesuje, a vezano je za letovanje.

Najatraktivnija turistička destinacija za turiste i ove godine je Grčka kako kontinentalni deo tako i grčka ostrva, pokazuju analize turističkih agencija. Turisti se interesuju i za letovanje u Turskoj ali je cena tih aranžmana ove godine skuplja pa je i interesivanje nešto manje u odnosu na lane. Prema istim analizama, najjeftniji je Egipat, ali tu destinaciju skoro da niko ne traži kao i druge severnoafričke zemlje zbog nemira u tom reonu.

Povoljne cene su osnovni razlog velikog interesovanja srpskih turista za Grčku. U turističkim agencijama naglašavaju da su najčešća putovanja dužine oko deset noćenja, a cene se kreću od 120 do 450 evra, u zavisnosti od toga da li je prevoz autobusom ili avionom. U agencijama navode da je Grčka tradicionalno najatraktivnija destinacija za letovanje, a naročito u predsezoni - maju i junu, jer u tom periodu turisti mogu desetak dana da provedu na moru za 50 do 160 evra.

Turistička inspekcija preporučuje građanima da, pre nego što uplate aranžman, na sajtu APR provere da li se izabrana agencija nalazi na spisku regsitrovanih, što znači da ima licencu za posao, a zatim da provere njen bonitet. Putnicima se savetuje, da pre ugovaranja putovanja dobro prouče opšte uslove, program i obaveštenje o polisi osiguranja. Kad ugovaraju putovanje kod turističke agencije - posrednika, putnici treba da utvrde ko je organizator putovanja, i koji mu sa broj licence. Naime, samo je organizator odgovoran za realizaciju putovanja, a ne posrednik.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4910
Povezane teme

Turizam Subotica

subotičani letovanje

grčka

turističke agencije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.