Komentara: 16
Pregleda: 3328
Foto

Subotičani duplo češće nepropisno koriste mobilni telefon tokom vožnje nego ostali građani Srbije

30.08.2022. u 10:21h
Izvor: Subotica.com
Subotičani se mogu pohvaliti podatkom da redovno vezuju sigurnosni pojas i ispravno koriste sedišta za decu, ali zato mobiilni telefon tokom vožnje koriste duplo češće nego ostali građani naše zemlje! Ove podatke iznela je Agencija za bezbednost saobraćaja koja je juče u centru grada predstavila simulaciju čeonog udesa i značaj upotrebe sigurnosnog pojasa.
Subotičani duplo češće nepropisno koriste mobilni telefon tokom vožnje nego ostali građani Srbije

Ideja simulatora je da u kontrolisanim uslovima vidimo koliko nas sigurnosni pojas štiti tokom vožnje, naročito tokom prevrtanja automobila. Uz brojne građane, kako to izgleda uverio se i gradonačelnik Stevan Bakić, koji je ovom prilikom podsetio da je Subotica kao jedna od najaktivnijih lokalnih samouprava prošle godine dobila priznanje za promociju bezbednosti saobraćaja.

Subotičani duplo češće nepropisno koriste mobilni telefon tokom vožnje nego ostali građani Srbije

- To priznanje treba da opravdamo i ono nas tera da na što interesantniji i realniji način prikažemo sve one stvari koje mogu da nas zadese u saobraćaju, a kojih nismo svesni. Zato smo tu da probudimo svest naših građana o posledicama saobraćajnih nezgoda. Grad Subotica će i dalje poklanjati pažnju bezbednosti saobraćaja, raditi na buđenju savesti građana, apelovati na primenu svih saobraćajnih pravila – poručio je gradonačelnik Bakić. – Povrede u saobraćajnim nezgodama nisu više stvar pojedinca, nego problem celog društva. Svi smo odgovorni za sve one sa telesnim povredama, moramo da im obezbedimo bezbedno kretanje. Ukažemo na medicinsku rehabilitaciju, da ih što više bodrimo. Sa našim građanima komuniciramo putem lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja i tu smo da razmotrimo sve njihove predloge i sugestije koje u zakonskim okvirima mogu da se primene.

Po rečima Branka Stamatovića, direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, Subotica je realizovala kompletan program Saveta za bezbednost saobraćaja, kao i ostale lokalne samouprave, budžet namenjen za ovu namenu čini trećinu svih naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje.

Subotičani duplo češće nepropisno koriste mobilni telefon tokom vožnje nego ostali građani Srbije

- U Subotici je karakteristična upotreba sigurnosnih pojaseca, čak 89.7 odsto,  što je iznad republičkog proseka i to je značajno pohvalno. Takođe, i upotreba sigurnosnog sedišta za decu koja je 75 odsto u naselju, što je takođe iznad proseka – predočava direktor Stamatović. – Međutim, negativna je upotreba mobilnog telefona tokom vožnje, duplo više se koristi u Subotici nego u drugim lokalnim samoupravama. Na to treba posebno obratiti pažnju.

Izvor: Subotica.com
Promocija bezbednosti saobraćaja Promocija bezbednosti saobraćaja Promocija bezbednosti saobraćaja Promocija bezbednosti saobraćaja Promocija bezbednosti saobraćaja Promocija bezbednosti saobraćaja Promocija bezbednosti saobraćaja Promocija bezbednosti saobraćaja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3328
Povezane teme

bezbednost biciklista

bezbednost u saobraćaju

bezbednost saobraćaja

vezivanje bezbednosnog pojasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.