Komentara: 1
Pregleda: 3832

Subotičani čitaju deci

21.01.2013. u 17:14h
Izvor: RTV Yueco
Subotičani imaju dobru praksu u edukaciji svojih mališana u najranijem uzrastu. Oni sa kojima smo razgovarali redovno čitaju svojoj deci, a vaspitači ističu da je čitanje deci veoma bitno jer deca kojoj su roditelji čitali, ostvaruju bolje rezultate u školi.
Subotičani čitaju deci

Čitanje podstiče dečiju maštu i kreativnost, razvoj zapažanja i pamćenja, kao i razumevanje tuđih i ličnih osećanja. Čitanje utiče i na razvoj govora i bogaćenje rečnika kod dece. Subotičani sa kojima smo razgovarali kažu da je veoma bitno odvojiti malo vremena u toku dana i posvetiti ga čitanju detetu.

Prema rečima vaspitača, trenuci provedeni uz čitanje omiljene priče deteta su od neprocenjivog značaja kako za dete, tako i za roditelje jer se roditelji i deca zbližavaju na taj način. Suzana Milovanović, vaspitačica u vrtiću „Šumice“, kaže da svakodnevno čitaju priče deci pred spavanje. Ona dodaje da je veoma bitno čitati deci i to par dana nakon rođenja deteta.

Idealno vreme za čitanje deci je pred spavanje. To je vreme kada se tenzije spuste na minimum, a dete je opušteno i raspoloženo da sluša, dodaju vaspitači. Priče za laku noć bi trebalo da budu umirujuće i lake, da se čitaju tiho i sa pauzama

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3832
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.