Komentara: 3
Pregleda: 2953

Subotica zavejana snegom

25.02.2011. u 18:52h
Izvor: RTV Yueco
Subotica zavejana snegom

Sneg koji neprestano pada još od četvrtka ujutro stvara probleme vozačima i pešacima. Ekipe Čistoće i zelenila, kao i Vojputa su na terenu i uklanjaju sneg sa kolovozam, ali zbog konstantnih padavina imaju velikih poteškoća sa soposobljavanjem puta za saobraćaj.

Iako oni kažu da su putevi čisti, Subotičani kažu da su i trotoari, ali i ulice neprohodni, pogotovo kada je reč o putevima ka vangradskim mesnim zajednicama. Sve u svemu, saobraćaj je otežan i iz tog razloga treba voziti oprezno. Lagani hod i mokre nogavice slika je koju ste mogli da vidite danas kod svih pešaka u centru grada. Neki od radnika ispred svojih radnji čistili su sneg, kako bi mušterijama omogućili lakši prilaz, a neki su i po ovoj mećavi krenuli biciklom.

Iako u JKP "Čistoća i zelenilo" kažu da su ekipe stalno na terenu i da rade punim kapacitetom sa 8 kamiona, prema rečima vozača, putevi su u veoma lošem stanju. Sneg koji se razbio sa rizlom ostao je na putu i iz tog razloga ulice su i dalje klizave. U Čistoći kažu da zbog velikog broja padavina ne mogu da uklone sav sneg sa ulice, iako rade na tome.

Regionalni i magistralni putevi za koje je zadužen "Vojput", prema njihovim rečima takođe su prohodni. Sva mehanizacija ovog preduzeća je na terenu, što podrazumeva oko 25 kamiona sa posipačima, tri do četiru gredera i četiri do šest utovarivača.

Ono što vam mi možemo poručiti jeste da bez preke potrebe ne krećete na put. Ukoliko vozite po gradu budite maksimalno oprezni i vozite polako. Čak i ako ste samo pešak budite veoma oprezni, jer se uvak nađe neko ko pomenuti apel za vozače ne ispoštuje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2953
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.