Komentara: 9
Pregleda: 2680

Subotica subvencioniše kredite poljoprivrednicima

11.03.2019. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica sufinansiraće deo kamate kratkoročnih kredita poljoprivrednika za nabavku obrtnih sredstava.
Subotica subvencioniše kredite poljoprivrednicima

Pravo na učešće imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, sa aktivnim statusom i prebivalištem na teritoriji Grada Subotice, koja žele da podugnu kredit na godinu dana.  Ukupna sredstva za ovu namenu iznose 2.500.000 dinara i obezbeđena su u budžetu Grada.

Iznos kredita odobrava poslovna banka podnosiocu zahteva u minimalnom iznosu od 100.000 dinara i maksimalnom iznosu do 500.000 dinara. Godišnja fiksna kamata je 7,5%, od toga 6,5% godišnje subvencioniše Grad Subotica, 1% godišnje plaća Korisnik kredita. Naknade za odobravanje kredita nema.

- Način otplate kamate je mesečno ili tromesečno u skladu sa anuitetnim planom otplate, a način otplate glavnice je mesečno, tromesečno ili šestomesečno u skladu sa anuitetnim planom otplate – navodi se u javnom pozivu.

Banka sa kojom je Grad Subotica zaključio sporazum je OTP Banka Srbija a.d. Novi Sad.

Poljoprivredni proizvođač, odnosno korisnik kredita je obavezan da sredstva kredita koristi isključivo za kupovinu obrtnih sredstava (seme, sadni materijal, mineralno đubrivo, zaštitna sredstva, gorivo, hrana za životinje, tekuće održavanje opreme, mehanizacije i objekata…).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 2680
Povezane teme

subvencije

subvencije za poljoprivrednike

poljoprivrednici

poljoprivreda

poljoprivredno zemljište

subvencionisani krediti

subvencionisanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.