Komentara: 69
Pregleda: 10928
Foto

Subotica stoji u mestu, a mladi i dalje odlaze - tvrde iz Pokreta za građansku Suboticu

23.12.2017. u 13:18h
Izvor: Subotica.com
Pokret za građansku Suboticu održao je konferenciju za medije na kojoj je sumirao godinu na izmaku, uz generalni zaključak da je Subotica prestala da se razvija, da se mladi iseljavaju, a da građani žive u strahu zbog visoke stope kriminala i zastrašivanja.
Subotica stoji u mestu, a mladi i dalje odlaze - tvrde iz Pokreta za građansku Suboticu

Prema rečima Miroslava Milojevića, zamenika predsednika odborničke grupe Pokreta za građansku Suboticu u gradskoj skupštini, 2017. je godina u kojoj su propuštene prilike da se nastave nasleđeni projekti, da se prekine sa partijskim zapošljavanjem, kao i da se gradska vlast bavila nekim manje bitnim problemima u odnosu na one koje su od suštinskog značaja za građane.

- Suboticu napuštaju mladi, naš grad je postao prljav i oronuo, 2017. godinu su obeležile pretnje neistomišljenicima i smatramo da je 2017. godina jedna potpuno izgubljena godina za građane Subotice. Trenutna lokalna vlast je pokazala da nema kapaciteta da unapredi razvoj ovog grada, da ozbiljno poboljša uslove života naših sugrađana, zato je i dalje primetan odlazak velikog broja ljudi, pogotovo mladih, jer ne vide više nadu u ovom gradu. - kaže Milojević

Subotica stoji u mestu, a mladi i dalje odlaze - tvrde iz Pokreta za građansku Suboticu

Šef odborničke grupe PzGS, Jene Maglai, kritikovao je aktuelnu gradsku vlast da bez razmatranja odbacuje njihove predloge, kao i da nisu iskoristili priliku da kao jasna većina više posvete pažnje korenitim promenama, među kojima su svakako i partijsko zapošljavanje, odnosno pružanje šanse stručnim i sposobnim građanima da vode ovaj grad.

- U prvih godinu dana vlasti aktuelno rukovodstvo provelo je u nameštanju svojih ljudi na funkcionerske pozicije u javnim preduzećima i za skoro dve godine njihove vlasti smatramo da su građani doživeli jedno veliko razočaranje - rekao je Maglai - Prethodna vlast im je ostavila brdo započetih projekata, očekivao sam da će barem to da se nastavi, međutim stali su radovi na Narodnom pozorištu, sanacija jezera takođe, iako su još pre dve godine potpisani ugovori sa nemačkom bankom. Ista priča je i sa master planom koji je usvojen i sprovodljiv, ali čeka se preko godinu dana na realizaciju.

Subotica stoji u mestu, a mladi i dalje odlaze - tvrde iz Pokreta za građansku Suboticu

Na pitanje da li će ova odbornička grupa podržati Predlog budžeta za 2018. godinu Maglai je rekao da iako nije imao priliku da u potpunosti pročita dokument već sada je siguran da oni to neće podržati.

- Budžet nije realan, uračunato je virtuelnih milijardu dinara, nisu napravljene strukturalne reforme, a ova vlast je imala stabilnu skupštinsku većinuda se uradi više i da se pruži bolja perspektiva ovom gradu. Mi kao opozicija nećemo podržati ovaj budžet jer pretpostavljamo da će biti mnogo spornih tačaka. - kaže Maglai

Sednica Skupštine grada, poslednja u ovoj godini, na kojoj će se razmatrati Predlog budžeta održaće se u četvrtak, 28. decembra.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za medije Pokreta za građansku Suboticu Konferencija za medije Pokreta za građansku Suboticu Konferencija za medije Pokreta za građansku Suboticu Konferencija za medije Pokreta za građansku Suboticu Konferencija za medije Pokreta za građansku Suboticu Konferencija za medije Pokreta za građansku Suboticu Konferencija za medije Pokreta za građansku Suboticu Konferencija za medije Pokreta za građansku Suboticu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 69
Pregleda: 10928
Povezane teme

jene maglai

budžet

gradski budžet

predlog budžeta

pokret za građansku suboticu

miroslav milojević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.