Komentara: 0
Pregleda: 3673

Subotica ponovo „grad sportova”

07.03.2009. u 13:44h
Izvor: Subotičke novine
<p>Predstojeći period donosi Subotici kvalitetan sportski program. To je najbitniji zaključak sa pres konferencije održane u sredu, 4. marta, na inicijativu Nemanje Simovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport, omladinu i turizam koji je tokom nje predstavio organizatore predstojećih manifestacija.</p>

Dragan Savić je u ime OK Volleyball 2000 govorio o devetom turniru u odbojci na ulici koji će se u Subotici održati 16. i 17. maja.

- Pre osam godine počeli smo skromno, na dve mreže, a sada smo u situaciji da čekamo oko 1.200 učesnika koji će tokom dva dana igrati na 16, odnosno 8 mreža. Biće to još jedan festival odbojke, a glavna uloga pripada devojčicama i dečacima iz osnovnih škola koji će biti podeljeni u šest kategorija. Učinili smo dodatne napore da obezbedimo i zanimljive nagrade za decu, pa će tako oko 500 učesnika biti nekako nagrađeno, diplomama, peharima, medaljama i majicama.

OKK Spartak se sprema da organizuje dva turnira:

- Od 30. aprila do 3. maja domaćini smo trećeg međunarodnog turnira u košarci za kadete i pionire koji se igraju prema svim FIBINIM pravilima, a okupiće oko 300 učesnika. Nešto ranije, od 22. do 26. aprila, bićemo domaćini i finala Prvenstva Srbije za kadete, gde bi trebalo da nastupe naše najbolje ekipe, poput Partizana, Crvene zvezde, FMP-a i ostalih - istakla je Ivana Vukov, predstavnica OKK Spartak.
Sportski savez i Udruženje pedagoga fizičke kulture rade tokom cele godine, a takmičenja koja predstoje predstavio je Momir Ćirić.

- Paralelno organizujemo dve grupe takmičenja, jedno u okviru sistema školskog sporta Srbije, a drugo u okviru lokalne Lige Su šampiona. Kroz oba takmičenja godišnje prođe i do 9.000 dece, što je veliki doprinos razovju sporta. U martu nam predstoje završnice odbojkaških školskih prvenstava, a počinju i fudbalska takmičenja, dok će aprila donesti nastavak fudbala, ali i takmičenja u rukometu, atletici.
Svečana završnost je 27. maja, kada će biti održan Dan školskog sporta i dodela svih priznanja. Očekuje nas i takmičenje za najmlađe fudbalere na trgu, od 24. do 26. aprila, gde će školske ekipe nositi imena najvećih sportskih klubova.

Jedno od najskorijih takmičenja je jedna od turnira Prvenstva Evrope u elektronskom pikadu:
- Od 13. do 14. marta u atrijumo Hotela „Galerija" održaće se jedan od šest turnira Prvenstva Evrope. Subotica se nalazi među gradovima poput Luksemburga, Bratislave, Praga, Zadra i Pariza i čekamo najbolje pikado igrače Evrope. Prema najavama učestvovaće takmičari iz dvadesetak evropskih zemalja i biće to pravo takmičenje da Subotica pokaže svoje kvalitete - kazala je Snežana Jovović u ime Pikado saveza Vojvodine.

Manifestacija koja će imati možda i najveći značaj je svakako kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo u odbojci za seniorke. Josip Marković, predsednik Skupštine ŽOK Spartak, najavio je lepu odbojku:
- Čast je dobiti domaćinstvo ovakvog takmičenja koje se održava od 17. do 21. jula. Sigurno je da je duga i uspešna tradicija ženske odbojke u Subotici bila jedan od motiva da nam Savez ukaže poverenje, ali isto tako i velika podrška lokalne samouprave. Na turniru u Subotici će igrati četiri reprezentacije, sigurno će to biti Srbija i Španija, a preostali učesnici će biti poznati naknadno.

Svoje mesto u bogatoj sportskoj ponudi imaće i fudbal.

- Na terenima Spartaka, Bačke i Tavankuta će se od 11. do 18. maja održati kvalifikacije za Prvenstvo Evrope za mlade reprezentacije. Pored Srbije, nastupaju Mađarska, Finska i Austrija. Pre toga, 21. i 23. aprila prijateljske mečeve će odigrati reprezentacije Srbije i Slovačke. Radimo na terenima i infrastrukturi da što bolje dočekamo važno takmičenja - rekao je Sive Mačković, član Organizacionog odbora.
Osim ovoga, u Subotici će se u junu održati i kvalifikaciona utakmica ženskih rukometnih reprezentacija između Srbije i Nemačke.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3673
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.