Komentara: 2
Pregleda: 4864

Subotica oštećena za 10 miliona, tvrdi DSS

11.04.2011. u 20:20h
Izvor: RTV Yueco
Subotica oštećena za 10 miliona, tvrdi DSS

Demokratska stranka Srbije je u svim lokalnim samoupravama predala je krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu, protiv predsednika Vlade Mirka Cvetkovića i bivše Ministarke finansija Diane Dragutinović, zbog zloupotrebe službenog položaja iz člana 359. stav 3 u vezi sa stavom 1 krivičnog zakonika.

Prema rečima predsednika okružnog odbora DSS Bojana Uzelca, navedeni su kao odgovorna lica iskorišćavanjem službenog položaja i ovlašćenja, na štetu Grada Subotice i svih lokalnih samouprava u Republici Srbiji, pribavili protivpravnu imovinsku korist i teže povredili prava lokalnih samouprava iz Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

Oni su pri predlaganju i donošenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2009. 2010. i 2011. godinu prekršili odredbe člana 37. Zakona o finansiranju lokalne samouprave, čime su oštetili budžet svih lokalnih samouprava u Srbiji u iznosu od skoro 50 miliijardi dinara. Kada je reč o Subotici u gradskom odboru DSS-a kažu da je u protekle tri godine grad oštećen za 10 miliona evra i da iz tog razloga nisu završeni mnogi krucijalni projekti koji su započeti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 4864
Povezane teme

Demokratska stranka Srbije Subotica

Bojan Uzelac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.