Komentara: 7
Pregleda: 3393
Foto

Subotica odgovorno pristupila rešavanju migrantske krize

06.11.2017. u 13:09h
Izvor: Subotica.com
Sednica Odbora Narodne skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, na kojoj su se razmatrala pitanja migracija, azila i osnovnih ljudskih prava, održala se danas u Plavoj sali Gradske kuće.
Subotica odgovorno pristupila rešavanju migrantske krize

Meho Omerović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, kaže da se odlučio da sazove sednicu Odbora u Subotici, u znak zahvalnosti našem gradu, gradonačelniku i svim organima lokalne samouprave, koji su na odgovoran način pristupili rešavanju problema migrantske krize.

Subotica je grad koji se sa izazovima migrantske krize suočio licem u lice, i što je najvažnije, koji je u ime Srbije opravdao sva moguća očekivanja i pokazao ljudsko lice prema tim nesrećnim ljudima, koji su bežali iz svojih rodnih mesta zbog ratnih sukoba koji vladaju na tim prostorima. Subotica je odgovorno pristupila ovom teškom problemu i upravo iz tog razloga danas održavamo sednicu Odbora u prelepoj Gradskoj kući, kako bismo videli kroz šta su sve Subotica, njeni organi i institucije prošli u uspešnom rešavanju problema migrantske krize - rekao je Omerović.

Subotica odgovorno pristupila rešavanju migrantske krize

Sednici je prisustvovao i predsednik opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov, koji je preneo iskustva tog grada po pitanju migrantske krize, s obzirom na to da je predstavljao "ulaznu kapiju", dok su Subotica i Šid bili "izlazne kapije" za izbeglice i migrante iz Srbije. 

- Verujem da će iskustva koja je Subotica imala u rešavanju migrantske krize biti od pomoći i drugim gradovima koji se sa njom budu suočavali, a mislimo da bismo taj model rešavanja krize mogli i da izvezemo u druge države. Ono što je Srbija uradila stavilo ju je na prvo mesto država koje su na najodgovorniji mogući način rešavale ovo pitanje i nema te međunarodne organizacije i institucije koje našoj zemlji zbog toga nisu odale priznanje - naglasio je Meho Omerović.

Subotica odgovorno pristupila rešavanju migrantske krize

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, istakao je zadovoljstvo što je naš grad danas bio domaćin skupštinskom Odboru za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

- Ovo je gradu u kojem živi preko 20 nacionalnosti i gde na delu možemo da vidimo potpunu zakonsku regulativu koja je jedinstvena u celom svetu. Takođe, Subotica ima i čime da se ponosi kada je u pitanju migrantska kriza, jer se ponašala u skladu sa svim ljudskim normama, gde smo bili dobri domaćini i ljudi na usluzi, koji su spremni da pomognu u svakom trenutku ovim nesrećnim ljudima koji su pobegli sa ratnih prostora - rekao je Laban.

Izvor: Subotica.com
Sednica Odbora skupštine Srbije sa temom "Razmatranje pitanja migracija, azila i osnovnih ljudskih prava" Sednica Odbora skupštine Srbije sa temom "Razmatranje pitanja migracija, azila i osnovnih ljudskih prava" Sednica Odbora skupštine Srbije sa temom "Razmatranje pitanja migracija, azila i osnovnih ljudskih prava" Sednica Odbora skupštine Srbije sa temom "Razmatranje pitanja migracija, azila i osnovnih ljudskih prava" Sednica Odbora skupštine Srbije sa temom "Razmatranje pitanja migracija, azila i osnovnih ljudskih prava" Sednica Odbora skupštine Srbije sa temom "Razmatranje pitanja migracija, azila i osnovnih ljudskih prava" Sednica Odbora skupštine Srbije sa temom "Razmatranje pitanja migracija, azila i osnovnih ljudskih prava" Sednica Odbora skupštine Srbije sa temom "Razmatranje pitanja migracija, azila i osnovnih ljudskih prava"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3393
Povezane teme

migranti

bogdan laban

izbeglice

ljudska prava

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.