• Pregleda: 2871

Subotica odgovorno pristupila rešavanju migrantske krize

Sednica Odbora Narodne skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, na kojoj su se razmatrala pitanja migracija, azila i osnovnih ljudskih prava, održala se danas u Plavoj sali Gradske kuće.
Subotica odgovorno pristupila rešavanju migrantske krize

Meho Omerović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, kaže da se odlučio da sazove sednicu Odbora u Subotici, u znak zahvalnosti našem gradu, gradonačelniku i svim organima lokalne samouprave, koji su na odgovoran način pristupili rešavanju problema migrantske krize.

Subotica je grad koji se sa izazovima migrantske krize suočio licem u lice, i što je najvažnije, koji je u ime Srbije opravdao sva moguća očekivanja i pokazao ljudsko lice prema tim nesrećnim ljudima, koji su bežali iz svojih rodnih mesta zbog ratnih sukoba koji vladaju na tim prostorima. Subotica je odgovorno pristupila ovom teškom problemu i upravo iz tog razloga danas održavamo sednicu Odbora u prelepoj Gradskoj kući, kako bismo videli kroz šta su sve Subotica, njeni organi i institucije prošli u uspešnom rešavanju problema migrantske krize - rekao je Omerović.

Sednici je prisustvovao i predsednik opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov, koji je preneo iskustva tog grada po pitanju migrantske krize, s obzirom na to da je predstavljao "ulaznu kapiju", dok su Subotica i Šid bili "izlazne kapije" za izbeglice i migrante iz Srbije. 

- Verujem da će iskustva koja je Subotica imala u rešavanju migrantske krize biti od pomoći i drugim gradovima koji se sa njom budu suočavali, a mislimo da bismo taj model rešavanja krize mogli i da izvezemo u druge države. Ono što je Srbija uradila stavilo ju je na prvo mesto država koje su na najodgovorniji mogući način rešavale ovo pitanje i nema te međunarodne organizacije i institucije koje našoj zemlji zbog toga nisu odale priznanje - naglasio je Meho Omerović.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, istakao je zadovoljstvo što je naš grad danas bio domaćin skupštinskom Odboru za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

- Ovo je gradu u kojem živi preko 20 nacionalnosti i gde na delu možemo da vidimo potpunu zakonsku regulativu koja je jedinstvena u celom svetu. Takođe, Subotica ima i čime da se ponosi kada je u pitanju migrantska kriza, jer se ponašala u skladu sa svim ljudskim normama, gde smo bili dobri domaćini i ljudi na usluzi, koji su spremni da pomognu u svakom trenutku ovim nesrećnim ljudima koji su pobegli sa ratnih prostora - rekao je Laban.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Овца за шишање Odgovori
Јел' ово "Odbor Narodne skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova" или Скуп прелетача из Народне скупштине Србије?!
Opel Odgovori
Nenad i Milimir su glavni krivci za naseobinu naseg grada migrantima i kriminalcima!!!
Srbin
Gospodine/gđo,nemojte komentarisati i pisati nešto,o čemu nemate nikakva saznanja još manje znate!Nacionalnu strategiju po ovom pitanju,je donošena u saradnji sa komesarijatom i sa međunarodnom zajednicom,gde su dotična gospoda imala toliko uticaja kao vi i ja.A Subotica je izabrana zbog blizine granice sa Mađarskom i bržeg protoka migranata ka zapadu,jer migrsnti jednostavno žele na zapad a ne da ostanu ovde.
tamara
Njih dvojica su najveci teret naseg grada, pobegli su medjuprvima iz 'ercegovine' kada je pukla prva petarda pa sada svoju 'bracu' dovode u nas lepi grad!!!
ObrazaBEZ Odgovori
I ovde su se lupali samari , ili se ovog puta samo koristio kocijaski jezik ? :D
voyager Odgovori
U svojoj odluci da sazoves sednicu u Subotici, slobodno izostavi nazovi "gradonacelnika" jer taj psim za sebe nije uradio nista za Suboticu.
punisher Odgovori
I ovo se placa iz naseg dzepa? hrrrk phuuuu
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.