• Pregleda: 3036

Subotica najbolja u oblasti socijalne zaštite

Subotica najbolja u oblasti socijalne zaštite

U mesnoj zajednici Bajmok svečano je otvoren renoviran Gerontološki klub, a ujedno je potpisan i protokol o saradnji između Gerontološkog centra Subotica i Evropske socijalne mreže. Svečanom otvaranju prisustvovala je i pomoćnica ministra rada i socijalne politike, koja je istakla da je Subotica postigla najveći uspeh u Srbiji, kada je reč o socijalnoj zaštiti.

Nakon svečanog otvaranja i obilaska renoviranih prostorija direktor Gerontološkog centra Subotica Nenad Ivanišević i predstavnik Evropske komisije mreže socijalne zaštite Džon Haloran potpisali su sporazum koji, prema rečima Ivaniševića, zaokružuje proces pronalaženja partnera kada Srbija dobije kandidaturu za Evropsku Uniju.

Pomoćnica ministra za rad i socijalnu politiku istakla je da je lokalna samouprava u Subotici dostigla najbolje rezultate kada je reč o socijalnoj mreži, zahvaljujući upravo Gerontološkom centru.

Ministarstvo rada i socijalne politike radi na promociji upravo ovakvih vaninsitucionalnih vidova zaštite kao što je Gerontološki klub u Bajmoku. U ministarstvu smatraju da je ovakav vid podrške najbolji za stare i nadaju se da će se broj korisnika koji koriste institucialne vidove zaštite smanjiti.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.