Komentara: 0
Pregleda: 3091

Subotica najbolja u oblasti socijalne zaštite

19.05.2011. u 17:44h
Izvor: RTV Yueco
Subotica najbolja u oblasti socijalne zaštite

U mesnoj zajednici Bajmok svečano je otvoren renoviran Gerontološki klub, a ujedno je potpisan i protokol o saradnji između Gerontološkog centra Subotica i Evropske socijalne mreže. Svečanom otvaranju prisustvovala je i pomoćnica ministra rada i socijalne politike, koja je istakla da je Subotica postigla najveći uspeh u Srbiji, kada je reč o socijalnoj zaštiti.

Nakon svečanog otvaranja i obilaska renoviranih prostorija direktor Gerontološkog centra Subotica Nenad Ivanišević i predstavnik Evropske komisije mreže socijalne zaštite Džon Haloran potpisali su sporazum koji, prema rečima Ivaniševića, zaokružuje proces pronalaženja partnera kada Srbija dobije kandidaturu za Evropsku Uniju.

Pomoćnica ministra za rad i socijalnu politiku istakla je da je lokalna samouprava u Subotici dostigla najbolje rezultate kada je reč o socijalnoj mreži, zahvaljujući upravo Gerontološkom centru.

Ministarstvo rada i socijalne politike radi na promociji upravo ovakvih vaninsitucionalnih vidova zaštite kao što je Gerontološki klub u Bajmoku. U ministarstvu smatraju da je ovakav vid podrške najbolji za stare i nadaju se da će se broj korisnika koji koriste institucialne vidove zaštite smanjiti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3091
Povezane teme
Saša Vučinić gerontološki subotica Nenad Ivanišević socijalna zaštita
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.