Komentara: 4
Pregleda: 4952

Subotica na vrhu liste po trgovini ljudima

04.04.2019. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
U subotičkom Višem javnom tužilaštvu godišnje se procesuira tri do četiri krivične prijave za trgovinu ljudima, zbog čega je, prvenstveno zbog blizine granice, naš grad u vrhu ove neslavne statistike – rečeno je juče u hotelu „Galerija”, gde je u toku dvodnevni trening „Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima”.
Subotica na vrhu liste po trgovini ljudima

Trening namenjen stručnoj javnosti koji održava se u okviru projekta „Od opasnosti do sigurnosti: Unapređenje zaštite žrtava trgovine ljudima u Srbiji”, koji sprovode  Međunarodni komitet spasa, Udruženje građana „Atina” i Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima.

- Trgovina ljudima je krivično delo koje je dosta zastupljeno u radu Višeg javnog tužilaštva u Subotici. Na godišnjem nivou bude tri do četiri krivične prijave koje se procesuiraju u VJT u Subotici, koje sa još nekoliko tužilaštava  ima najviše ovih predmeta – predočava Branislav Rankov, zamenik Višeg javnog tužioca. - Veliki doprinos radu na ovim predmetima imaju centri za socijalni rad jer uglavnom nam oni  daju pravu sliku porodice odakle dolaze žrtve trgovine ljudima. Žrtve su uglavnom ženske osobe  od 20 do 40 godina, a u poslednje vreme su aktuelne priče o radnoj eksploataciji koja je povezana sa prostitucijom i krijumčarenjem ljudi. Na nivou Srbije godišnje bude podneta 31 krivična prijava za trgovinu ljudima, najviše ih ima u VJT u Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Vranju...

Subotica na vrhu liste po trgovini ljudima

Tema trgovine ljudima je kompleksna i veoma ozbiljna i danas je okupila brojne delatnike koji su razmenjivali iskustva iz prakse.

- Ovaj dvodnevni trening namenjen je stručnoj javnosti u našem gradu, pre svega prestavnicima ustanova socijalne i zdravstvene zaštite, policije, tužilaštva i svim ostalim članovima lokalnog tima.  Tokom ovog treninga biće reči o indikatorima, prepoznavanju žrtava trgovine ljudima, ali i o migracijama u kotekstu trgovine ljudima – najavljuje Ilija Đukanović, koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima.

Subotica na vrhu liste po trgovini ljudima

Andrijana Radoičić, koordinator Udruženja “Atina”, posebno je istakla značaj obrazovanja i podrške migrantima, kojih u Subotici ima dosta.

Izvor: Subotica.com
Trening "Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima" Trening "Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima" Trening "Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima" Trening "Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima" Trening "Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima" Trening "Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima" Trening "Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima" Trening "Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 4952
Povezane teme

trgovina ljudima

ilija đukanović

lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.