Komentara: 17
Pregleda: 6290

Subotica i Palić predstavili ovogodišnju turističku ponudu

24.02.2020. u 14:05h
Izvor: Subotica.com
Nove turističke proizvode, poput brošura za aktivan vikend odmor i objedinjenu gastronomsku ponudu naše destinacije, uz raznovrsnu ponudu hotela, restorana, manifestacija i kulturnih dešavanja, Turistička organizacija Subotice predstavila je na juče završenom Sajmu turizma u Beogradu. 
Subotica i Palić predstavili ovogodišnju turističku ponudu

Kao glavni turistički proizvod Subotice i Palića predstavljena je arhitektura secesije, koja svake godine privuče najveći broj posetilaca na našu destinaciju, kako domaćih, tako i gostiju iz inostranstva. Kako je objasnio Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije grada Subotice, prethodne godine su realizovana dva prekogranična projekta sa Segedinom i Osijekom, koja su rezultirala novom secesijskom rutom, a samim time i većom vidljivošću naše destinacije.

- Možemo da kažemo da smo prve plodove ove saradnje već videli, jer su neke turističke agencije, pre svega iz Hrvatske, uvrstile naš grad u svoju ponudu - rekao je Medaković.

Subotica i Palić predstavili ovogodišnju turističku ponudu

Prema njegovim rečima, prethodna turistička sezona bila je rekordna za našu destinaciju u oba statistička parametra, pa je tako Subotica zabeležila rast od 5 odsto u broju dolazaka i rast od 7 odsto u broju noćenja u odnosu na 2018. godinu, dok je Palić zabeležio skok od 11 odsto u broju dolazaka, a čak 22 odsto u broju u noćenja u odnosu na istu godinu.

- Prošle godine smo kao destinacija ostvarili skoro 168.000 noćenja, što je izuzetan uspeh. Poređenja radi, 2018. godine smo imali oko 148.000 noćenja, što je čak 20.000 noćenja manje. Bitno je istaći i da smo u decembru 2019. godine takođe ostvarili veliki rast. Palić je imao rast u broju noćenjima od čak 50 odsto, a Subotica na nivou od 17 odsto. Dakle, sve manifestacije i programi koji su za novogodišnje praznike organizovani, definitivno su potvrdili ono što radimo - istakao je Medaković.

Subotica i Palić predstavili ovogodišnju turističku ponudu

A da li će novonastala situacija sa koronavirusom uticati na smanjenje broja poseta turista iz Kine, koji se prema podacima za prošlu godinu nalaze na četvrtom mestu, direktor Turističke organizacije naglašava da će preciznije podatke imati u aprilu. Ipak, uveren je da neće biti većih problema i da će turisti, koji se detaljno pregledaju po dolasku u našu zemlju, i ove godine doći u velikom broju.

- Nadamo se da sve ove okolnosti koje su se desile neće dugo trajati i da će već od aprila biti sanirane posledice koronavirusa. Očekujemo turiste iz Kine, jer već postoje neki aranžmani koji su uplaćeni i nadam se da neće doći do otkazivanja, ali negde u aprilu ćemo imati konkretnije informacije - dodao je Medaković.

AKVA-PARK GOTOV DO KRAJA 2020. GODINE

Radovi na akva-parku na Paliću nastaviće se tokom ove sedmice, a do kraja godine se očekuje da čitav kompleks bude na raspolaganju građanima - najavljuju nadležni. Ove godine nastaviće se i aktivnosti na unapređenju biodiverziteta jezera Palić, što će takođe uticati na atraktivnost Palića kao turističke destinacije. Više detalja u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 17
Pregleda: 6290

Povezana vest

Povezane teme

turistička organizacija subotica

turistička ponuda subotice

aleksandar medaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.