Komentara: 1
Pregleda: 2287

Subotica i Palić na Sajmu turizma

25.02.2011. u 19:12h
Izvor: RTV Yueco
Subotica i Palić na Sajmu turizma

Prošlogodišnja turistička sezona Subotice i Palića ocenjena je kao prihvatljiva, a ove godine očekuje se blagi porast broja gostiju, rečeno je na zajednicckom štandu na beogradskom Sajmu turizma, koji je juče otvoren. Pod sloganom „Danas započinje leto“ na 33. Međunarodnom sajamu turizma, svoje ponudu će do do nedelje predstaviti oko 900 izlagača iz 43 zemlje. Zemlja partner ove godine je Hrvatska, čiji su predstavnici istakli uverenje da će ovogodišnje partnerstvo na sajmu približiti turizam i privredu dve zemlje.

Zajednički sajamski nastup Subotica i Palić, od početka godine već su imali u Ljubljani, a svoju ponudu pored sajma u Beogradu predstaviće i na sajmovima u Mađarskoj. Subotica će na ovogodišnjema sajmu turizma u Beogradu ponuditi tri turistička proizvoda: aktivan odmor od Kelebije do Hajdukova, gastronomiju, kao i “city break” u saradnji sa drugim gradovima. Ipak, glavni turistički proizvod je poslovni turizam, koji je zaslužan za porast broja noćenja od 3 odsto.

Statistika govori da je na Paliću tokom prošle godine bio manji broj noćenja, što je posledica rada na brojnim investicijama. U Preduzeću „Park Palić“ obećali su da će do početrka sezone biti uspešno završene mnoge započete adaptacije, kao što su rekonstrukcije peščane plaže, termalnog bazena i dečijeg igrališta. Ponudu Palića činiće kao i svake godine, brojne poznate manifestacije i festivali.

Patner ovogodišnjeg festivala je Hrvatska. Turistički radnici ove zemlje istakli su da su im gosti iz Srbije veoma bitni, te da se nadaju da će ovogodišnje partnerstvo na sajmu približiti turizam i privredu dve zemlje.

Ako još uvek niste odlučili gde će te na odmor do nedelje možete posetiti Sajam turizma, gde ćete među 900 izlagača sigurno naći ponudu za sebe. Internet prezentacija 33. Sajma turizma je: www.beogradskisajamturizma.rs

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2287
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.