• Pregleda: 4700

Subotica i Palić dobijaju nove table dobrodošlice

Lokalna samouprava raspisala je javnu nabavku za izradu i montažu četrnaest tabli sa porukama dobrodošlice, odnosno pozdrava po napuštanju grada i naselja, na pet lokacija za Suboticu i dve za Palić.
Subotica i Palić dobijaju nove table dobrodošlice

Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji, table koje će biti montirane na teritoriji Grada Subotice, će biti dimenzija 3x4 metra (12 kvadrata), vertikalne orjentacije, sa kratkim porukama dobrodošlice, odnosno pozdrava "doviđenja" sa druge strane, na jeziku i pismu srpskom-ćirilica, mađarskom, hrvatskom i engleskom.

Predviđeno je da na jednom nosaču stoje dve table, jedna za dobrodošlicu koji vide putnici vozila u dolasku, odnosno ""doviđenja sa druge strane za putnike koji dolaze iz drugog smera. Table će se nalaziti na 7 lokacija ulaska, odnosno izlaska iz Subotice i sa Palića.

Izvor: Subotica.com
28
bona fide Odgovori
E, ovo nam je najpotrebnije.
Zagledaš se u tablu pa razbiješ točak u prvoj rupi na asvaltu.
Kalimero Odgovori
Ovi nisu normalni! Dobtodošlica će biti na arapskom, mandarinskom i još kojem tranzitnom stranom jeziku-pismu dok će Zbogom rodni kraju-zavičaju mio, pisati na sva tri jezika-pisma koja su u upotrebi u Subotici! Ovde, na tenderu, će se samo ovajditi SNS firma koja će izrađivati table!
XY Odgovori
Samo se nadam da će barem ukloniti grešku: "Viszontlátásra" se ne piše odvojeno...
DRAPO
Grad nam vode i njime upravljaju polupismeni ljudi...
Lune
Ni ja ih ne volim, ali "Viszontlátásra" se NE PIŠE odvojeno
Ispravno je napisano.
XY
"Viszontlátásra" je ispravno, ali "Viszont látásra" kako je na ovoj tabli napisano, NIJE ispravno.
DRAPO Odgovori
Na tablu obavezno napisati : "DOBRO DOŠLI NA PALIĆ, VODA NIJE ZA KUPANJE"
Pera Odgovori
To je umesto akvaparka
Senior024 Odgovori
Kako stvari stoje .. Bolje bi bilo da su napisali "dobro nam otisli"
Uvek u pravu Odgovori
Koliko će hiljada evra koštati te table i koja (čija) će ih firma izraditi a samim tim izraditi i poreske obveznike.
HAJDUK Odgovori
Nove table ? Nadam se da će biti postavljene visoko , ili se kao ni stare neće videti od korova . Nije uvek potrebno menjati sve , pravilnim održavanjem , brigom može se produžiti vek trajanja svemu , a ako ima viška para u budžetu potrošiti na čišćenje grada od smeća , korova na igralištima ..... ali...ko smo mi da se bunimo ? " samo građani koji su birali ove na vlasti ".... trebalo bi da se zamisle , da slušaju šta građani govore , ili da brzo kradu , jer ovako nije sigurno da će opet biti izabrani na sledećim izborima...
Ibrahim Odgovori
Nadam se da će gradsko rukovodstvo razumeti potrebe i islamskog stanovništva,porodično razumevanje situacije nam uliva optimizam da će naše pravo na informisanje biti poštovano.
jozo bubnjar
O cemu ti sad' lupetas....
MUSTAFA
Ocemo da se i ovaj znak promeni nije u redu da na znaku nema dzamije ona treba da je najveca jer nas ima puno i bice nas jos puno vise.
Mama
i oni se docepali interneta, posle skidanja poklopaca sa sahti.............
Wien Odgovori
Turisti dobro došli u Suboticu, možete videti Narodno pozorište koje se gradi 10 godina, zelenu fontanu u lepom izdanju, poznati Jadran bioskop koji propada, ako se vozate po gradu automobilom onda pazite na rupe i na oronule šahte. Takođe imamo jezero Palić gde se nemožete kupati jer redovno puštamo govna u vodu, ako vidite ribe da plutaju na površini vode, bez panike, to one meditiraju ili plivaju leđno. Ono ruglo kod peščane plaže, to su vikendice koje nas podsećaju na lepa vremena, turizam, život na Palućkom jezeru dok nisu došle lopine na vlast. "To je subotica danas - Heute ist es eine Stadt Subotica".
Горан Odgovori
Боље решите бициклистчку стазу од бувљака па до индустријске зоне ако сте за безбедност својих грађана.
Cane Kurbla Odgovori
Autisticna-plemensko primitivna vlast sa iskompleksiranom i ludom hordom lokalnih autokrata će po uzoru na idole pored tabli pretpostavljamo staviti i kućice za kontrolu ulaska u grad a botovi će u smenama dezurati u ulozi Vučić jugenda.
Lozika Odgovori
Na tabli treba da piše: Ostajte ovde, ili da stave bar jedan stih divne i tužne pesme od Alekse Šantića, jer se iseljavaju čitave porodice
rt
Uvažena LOZIKA , ni osobe iz JP i ostalih državnih kategorija , ne rade za "ovde" . Dobijaju , čast manjini koja to i zaradi , novce svakog meseca . Pa zar ( i za ovde ) , nije poštenije iseliti se ? Pri tom je vrlo pragmatično to odraditi , pre formiranja porodice . Ostaju oni što su potpisali vazal~seniorski odnos . Da , ostaju i penzionisani , ali o njima "ovde" tj. država ima poseban stav , a u funkciji je njihovog stepena korisnosti ( eta) i faznog pomeraja ( cos Ф ) .
Majmun Odgovori
Zar nema bitnijih stvari od ovih tabli? Niste se potrudili ni pravopis da proverite, a verujem da ste od naših para debelo platili prevodioce /nestručne/? Grad se davi u smeću, sram da vas bude.
C
Ima i gorih stvari po srbiji što se tiče pravopisa (znači i google translate bi bolje odradio posao)
X Odgovori
Be bi me cudio da izjave da ce projekat kostati 3 million evra. ...
ENTO Odgovori
Ako ne gresim na Palicu su nove table postavljene prosle godine,stari dizajn ali nove ...nemoguce da su propale nego se opet nekome nabacuje posao.Ma samo menjaj ovce su za sisanje
Lozika Odgovori
Rt- evo vam odgovor.
Žalosno je što odlaze čitave porodice. Da sam mlađa, otišla bih i ja.No, nikad ne reci nikad. Ono što meni smeta je što ostaje uglavnom snsovska bagra, a njih je moramo priznati, manje od onih koji to nisu, i ovih što su otišli. Da smo bili složniji, i oterali bagru, naravno uz hapšenje i lustraciju, sve bi bilo drugačije. Imamo potencijal, i prirodni, i pamet, ali izgleda da to nije dovoljno.
Neko nas je izgleda dobro prokleo
Majmun Odgovori
Zamišljam hohštaplere kako sede u kafani i razmišljaju kako da dođu lako do velikog novca. Hajde da napravimo dobar biznis, pa sad ćemo menjati table koje smo prošle godine menjali. Sad ćemo potapajuće stubiće, ma nije naš novac, narod plaća. Hajmo sad nekome da dodelimo neki projekat, pa možda i ne prođe ali ti i ja ćemo uzeti lovu, ma sad ćemo angažovati firmu iz Sombora da prska komarce vodenom parom. Ma to ćemo isto dobro naplatiti od naroda, pola love nama, pola onom iz Sombora, itd. Ma šta nas briga, niko nam ništa ne može. A ja se pitam dokle više?
Dado Odgovori
Da li su ovo saobracajni znaci ili imaju samo katastarsko znacenje?. Da li ovaj znak ima veze sa brzinom kretanja vozila ili uopste nemaju nikakvog znacaja za vozace?
Tabla Odgovori
Mogli bi da postavite nove table i u selima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.