Komentara: 1
Pregleda: 4259

Subotica i Bajmok domaćini najboljim basketašima Srbije

12.05.2019. u 13:43h
Izvor: Subotica.com
U sredu, 8. maja, u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije (KSS) u Beogradu, upriličen je koktel povodom početka nove sezone "Roda 3x3" Prvenstva Srbije u basketu. Trećeg vikenda jula Bajmok i Subotica biće domaćini dva turnira.
Subotica i Bajmok domaćini najboljim basketašima Srbije

Koktelu i potpisivanju ugovora sa KSS pored generalnog sekretara KSS Dejana Tomaševića, potpredsednika KSS Igora Rakočevića, reprezentativac i najboljih basketaši na planeti (Stojačić, Majstorović, Savić i Ždero) prisustvovali su i organizatori ovogodišnjih turnira iz Bajmoka i Subotice.

I ove godine za mesto na završnom turniru Prvenstva Srbije, koji će se održati u Novom Sadu (ili Beogradu), boriće se najbolji basketaši, na specijalno postavljenim terenima za ovu priliku - u subotu, 20. jula, u Bajmoku (VI Memorijalni turnir "Branko Zrnić") i narednog dana, 21. jula, u Subotici (Gradski trg).

Biće to lepa prilika i lokalnim, posebno mladim igračima koji su prošle godine postizali uspehe i osvajali prva mesta sa školskim ekipama (basketaši Ekonomske škole - prvaci Srbije - Kojić, Milović, Simjanovski i Kopunović), da pokažu umeće u sve popularnijem 3x3 basketu.

Subotica i Bajmok domaćini najboljim basketašima Srbije

Turnir u Bajmoku

Subotica i Bajmok domaćini najboljim basketašima Srbije

Organizatori turnira u Subotici i Bajmoku sa svetskim šampionima

Oba turnira su uvrštena u FIBA kalendar, a ova disciplina je uvrštena u zvanične sportove od narednih Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine. Srbija, zemlja košarke, supertalentovanih klinaca i vrsnih stručnjaka, je aktuelni šampion sveta u basketu.

Kao što je ranije poznato, pogotovo ljubiteljima košarke i basketa, Subotica i Bajmok imaju nekoliko letnjih turnira koji privlače veliki broj ekipa i po pravilu su odlično organizovani, posećeni i lepo reprezentuju subotičku basket scenu. Tokom avgusta nas očekuju i lokalni turniri "Pro-zivka" i "Basketica Aleksandrovo".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4259
Povezane teme

basket

turnir u basketu

basket 3x3

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.