Komentara: 4
Pregleda: 4272

"Subotica hoda" u subotu 14. septembra

11.09.2019. u 16:52h
Izvor: Subotica.com
Planinarska akcija ,,Dan pešačenja 2019”, koja se već pet godina održava u našoj zemlji, održaće se i u Subotici u subotu 14. septembra. Akcije su organizovane i na Paliću, u Horgošu i Bačkoj Topoli.
"Subotica hoda" u subotu 14. septembra

Kako je najavio Iso Planić, predsednik Planinarskog saveza Srbije, “Dan pešačenja” je akcija koja poziva javnosta Srbije da se “pokrene” i “hoda”. Planinari iz cele Srbije pozivaju mlade i stare da se priključe akciji i prepešače koliko mogu, bilo 100 metara ili celu predviđenu stazu. Pešačiće se ulicama, parkovima, prirodom, planinama Srbije…

"Dan pešačenja" se po drugi put održava u Subotici i organizuje ga Planinarski klub "Spartak".

- Prošle godine smo imali oko hiljadu učesnika i verujem da će ove godine taj broj biti veći. Šetači treba da ponesu ranac i flašicu vode, razgaženu obuću, zaštitu od eventualne kiše i dobro raspoloženje - ističe Planić. - Prijave su na licu mesta, učešće je besplatno i svi su dobrodošli. Nije neophodno da se prepešači cela staza, građani uvek mogu da odustanu i da se vrate nazad. Duž cele staze biće mobilne ekipe Crvenog krsta koje će se brinuti o šetačima.

"Subotica hoda" u subotu 14. septembra

Start pešačke ture je u 9 časova ispred Hale sportova. Staza je duga oko 12 kilometara,  kružna i  na relaciji Hala sportova- Široki progon- Majdan – Hala sportova.  Vodič je Iso Planić.

Na Paliću je start kod OŠ "Miroslav Antić", staza je kružna, duga oko 13 kilometara i ide trasom OŠ “Miroslav Antić”- Podrum Palić – Radanovačka šuma- Treset- OŠ. Start je takođe u 9 časova a vodič je Feliks Krivošija.

U Bačkoj Topoli staza kreće od Poljoprivredne školi i obilazi se Zobnatičko jezero. Staza je duga 14 kilometara i vodič je Paula Štraka.

Pešačiće se i u Horgošu. Start je kod  OŠ “10. oktobar”  a staza duga osam kilometara vodi do Kamaraške šume i nazad do škole. Vodič je Karolj Calbert.

- Akcija se od 2014. održava u Srbiji i ove godine uključeno je 75 lokacija. Njen značaj nije samo u promociji pešačkih tura i predstavljanje prirodnog i graditeljskog bogastva naše zemlje, već treba da ukaže i na važnost fizičke aktivnosti neophodne za zdrav stil života - dodaje Planić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4272
Povezane teme

rekreacija

šetanje

pešačenje

dan pešačenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.